Főoldal > DIÉTA > Hizlal, de nem érdekel!

Hizlal, de nem érdekel!

diétaelhízásfogyókúra
0

Írta:

Zsíros kenyér lilahagymával – klasszikus sós falatokVégy egy – vagy két – ropogósra sült héjú, fehér tésztájú, vastagabb kenyérszeletet. A lehető legfrissebbet válaszd, és hagyd a polcon a barna, graham, teljes őrlésű és egyéb címen futó pékárut. Ha van otthon házi sütés után maradt kacsa- vagy libazsír, az a legjobb hozzávaló. Sőt, ha a zsírosbödönben még […]

Zsíros kenyér lilahagymával – klasszikus sós falatok
Végy egy – vagy két – ropogósra sült héjú, fehér tésztájú, vastagabb kenyérszeletet. A lehető legfrissebbet válaszd, és hagyd a polcon a barna, graham, teljes őrlésű és egyéb címen futó pékárut. Ha van otthon házi sütés után maradt kacsa- vagy libazsír, az a legjobb hozzávaló. Sőt, ha a zsírosbödönben még a sütés után maradt apró pörcök, kis húsdarabkák is figyelnek, igazán csodás kreációt varázsolhatsz a tányérodra. A kenyeret kend meg a zsírral – ízlés szerinti vastagságban -, szórd meg egy csipetnyi csemege fűszerpaprikával. Ezután egy friss lilahagymát karikázz fel leheletvékony szeletekre, és pakold meg a kenyeret vele. Ha nem elég sós a zsír, amit a kenyérre kentél, picit utána is sózhatod.

0015388_1.jpg ()

Csirkepaprikás – szaftos történet
Számomra nagymamám csirkepaprikása az etalon – azóta is ezt próbálom utánozni, ha a konyhába sodor a véletlen. Fehér lisztből gyúrt és szaggatott galuska képezi az alapot  – amit kifőzés után picinyke zsírba forgatunk, hogy ne ragadjon össze – erre borítjuk a szaftot. A szaft nem más, mint disznózsíron dinsztelt vöröshagymán, tejfölös habarással főzött paprikás, amibe a csirke minden része belekerül: tehát nemcsak a viszonylag zsírszegény melle, de bőrével együtt az alsó- és felsőcomb, a lábak és a nyak is. Azon túl, hogy maga a szaft is tejfölös, a tányérba szedett fejadagra is kerülhet egy nagy evőkanálnyi, 20% zsírtartalmú tejföl, apró petrezselyemlevéllel díszítve.

Sajtos-tejfölös lángos
Ezt a receptet meg is osztjuk veled, hátha eddig csak olyan lángost ettél, amiből minden fontosat kispóroltak. A receptet többször próbáltuk, nekünk bevált. 

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 1 pohár 20% zsírtartalmú tejföl
  • fél friss élesztő a tejfölbe morzsolva
  • csipet só
  • 0,5 liter tej

Így készül:
A hozzávalókat este jól összegyúrjuk egy kelesztőtálban és éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel forró olajban sütjük. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk, majd kinyújtjuk, forró olajba tesszük és ízlés szerint halványabbra vagy sötétebbre sütjük úgy, hogy a közepe se maradjon nyers.
A tetejére friss füstölt sajtot reszelünk, előtte megkenhetjük fokhagymával és 20%-os zsírtartalmú tejföllel is.

Somlói galuska – édes csábítás minden helyzetben
Nehéz napod volt és eleged van mindenből? Vagy épp ellenkezőleg: madarat lehetne veled fogatni, olyan boldog vagy? Mi mást tehetnél, minthogy megjutalmazod magad egy igazi, csokiban és zsíros, valódi tejszínben gazdag somlói galuskával.  Ez az édesség akkor a legjobb, ha nem sütésből visszamaradt piskótát, hanem valódi, somlói alapként szolgáló, pudingos, csokis-vaníliás tésztát öntenek nyakon egy hatalmas adag, kissé sűrűre főzött étcsokis szósszal, majd igazi, magas zsírtartalmú tejszínt nyomnak rá – tehát nem növényi eredetű, light katyvaszt, amit a boltokban készen vásárolhatsz meg -, a végén pedig megszórják pirított mogyoródarabokkal.

Képek forrása: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X