Főoldal > DIÉTA > Ünnepi menü a bio jegyében! – Vigyázat! Teszteltük!

Ünnepi menü a bio jegyében! – Vigyázat! Teszteltük!

biodiétafogyókúra
0

Írta:

Arról, hogy hogyan lehet egészséges, finom ünnepi menüt készíteni anélkül, hogy az egész napot a konyhában kelljen tölteni, Tóth Krisztinát, orvosilag akkreditált egészség és táplálkozási tanácsadó, bio-vegetáriánus szakácsnőt kérdeztük egy biofőző-tanfolyamon. Beszélgetésünkből az is kiderült, hogy karácsonykor milyen recepttel érdemes próbálkoznia a férfiaknak!                        Nézd meg a WellnessCafe biofőző-tanfolyamon készült videóját!  2 recept az ünnepi menühöz Tökfelfújt (Hozzávalók 4-6 személyre) Hozzávalók1 kg finomra reszelt […]

Arról, hogy hogyan lehet egészséges, finom ünnepi menüt készíteni anélkül, hogy az egész napot a konyhában kelljen tölteni, Tóth Krisztinát, orvosilag akkreditált egészség és táplálkozási tanácsadó, bio-vegetáriánus szakácsnőt kérdeztük egy biofőző-tanfolyamon. Beszélgetésünkből az is kiderült, hogy karácsonykor milyen recepttel érdemes próbálkoznia a férfiaknak!

                       Nézd meg a WellnessCafe biofőző-tanfolyamon készült videóját!
 

2 recept az ünnepi menühöz

Tökfelfújt (Hozzávalók 4-6 személyre)

Hozzávalók
1 kg finomra reszelt tök (hokaidó – ezt héjával együtt kell lereszelni, sütőtök orange – meg kell pucolni reszelés előtt!)
100 gr parmezán sajt
1-2 evk. zsemlemorzsa
A szószhoz:
1/4 dl tejszín
1/4 l tejföl

0016235_1.jpg ()

2 gerezd fokhagyma összenyomkodva
1 ek apróra vágott petrezselyem zöldje vagy 1 tk friss kakukkfű
2 toják
só, kristálysó – ízlés szerint

Elkészítés
A reszelt és kinyomkodott tököt egy kiolajozott, nagy tepsibe terítjük. Utána rálocsoljuk a szószt és kicsit összenyomjuk. A tetejére szórjuk a zsemlemorzsával összekevert parmezánt. 175 celsius fokon 30 percig szép barnára sütjük. Salátával és friss ropogós baguettel tálaljuk.  

Hógolyó (kb. 25 darab)

Hozzávalók
100 gr étcsokoládé rapadurával édesítve
100 gr kiszitált tönkölybúza liszt
1/2 tk borkő sütőpor
60 gr vaj
80 gr akácméz
2 ek kakaó
1 tk fahéj
2 ek Cointreau - narancs likőr
2 egész tojás, 2 tojás fehérje
Beleforgatni: 60 gr kókusz reszelék

Elkészítés
A csokoládét a vízfürdőben megolvasztjuk és hozzáadjuk a Cointreau-t. A  4 tojásfehérjét a csipet kristálysóval felverjük, hozzáadjuk a mézet majd egymás után a sárgákat és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a kakaóval, majd hozzáadjuk a vajat. Az egészet összekeverjük a tojáshabbal. A tésztát hidegre tesszük. Majd dió nagyságú golyókat formázunk belőle és beleforgatjuk a kókuszba. Előmelegített sütőben 150 celsius fokon kb. 15 percig sütjük.

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X