Főoldal > DIÉTA > Veszélyes mirelit ételek?

Veszélyes mirelit ételek?

diétafogyókúramirelit
0

Írta: and

A mirelit élelmiszerek előnyei és hátrányai A fagyasztott, mirelit élelmiszerek fogyasztásától sokan ódzkodnak – valljuk be nem is ok nélkül, különösen akkor, ha neked is eszedbe jutnak, az újrafagyasztott illetve átcímkézett húsokról szóló rémtörténetek. Azonban a pácolt, sózott, füstölt termék fogyasztásával szemben – melyeket a kutatók összefüggésbe hoznak rosszindulatú daganatos betegségek kialakulásával – a higiénikusan és helyesen kivitelezett […]

A mirelit élelmiszerek előnyei és hátrányai

0016400_1.jpg ()

A fagyasztott, mirelit élelmiszerek fogyasztásától sokan ódzkodnak – valljuk be nem is ok nélkül, különösen akkor, ha neked is eszedbe jutnak, az újrafagyasztott illetve átcímkézett húsokról szóló rémtörténetek. Azonban a pácolt, sózott, füstölt termék fogyasztásával szemben – melyeket a kutatók összefüggésbe hoznak rosszindulatú daganatos betegségek kialakulásával – a higiénikusan és helyesen kivitelezett gyorsfagyasztással tartósított élelmiszereknek és a fagyasztott élelmiszerek megfelelő kezelés (szállítás és tárolás során nem engedhet fel!) mellett történő felhasználásának semmilyen egészségügyi kockázata nincs! A mikroorganizmusokat természetesen nem pusztítja el a fagyasztás, így az utólagos hőkezelés általában elengedhetetlen. A gyorsfagyasztás technikai szempontból a legkíméletesebb tartósítási eljárások közé tartozik, mivel az élelmiszereket frissen és igen gyorsan mínusz 40 °C-ra hűtik le, majd -18-25 °C között tárolják, sokáig megőrizve az eredeti ásványi anyag és friss nyersanyaghoz közeli vitamintartalmat. A fagyasztás további előnyei közé tartozik, hogy segítségével egész évben hozzájuthatunk a friss idényjellegű zöldségekhez és gyümölcsökhöz, változatosabbá és egészségesebbé varázsolva az étrendünket. Kerüld azonban a boltokban a visszafagyasztott termékeket! Akkor kezdj el gyanakodni, ha a zacskóban lévő élelmiszer formátlan tömbbe fagyott, vagy szokatlan a kinézete!

Tartósíts fagyasztással otthon

Nem kétséges, hogy a fagyasztás a tartósítás házilag alkalmazható leggyorsabb és legkíméletesebb módja, amellyel a friss kerti gyümölcsök és zöldségek zamatát a legtovább megőrizheted, nyári ízeket lopva a téli ünnepi asztalra is.

  • A fagyasztáshoz jól zárható cellofánzacskó, műanyag doboz vagy más tároló alkalmatosság szükséges.
  • A csomagolást jól láthatóan és vízálló módon lásd el dátummal és a tartalomra utaló felirattal, mert a mélyhűtőből előkerült, több éves, kit tudja mit tartalmazó zöldség- vagy húscsomagocskák elfogyasztása a fagyasztás ellenére sem igazán javasolt.
  • Lassan, hűtőben olvaszd ki a fagyasztott készítményeket, ne szaporodhassanak el bennük a mikrorganizmusok.
  • Ha praktikusan előkészítve tetted el a zöldségeket, akkor azonnal felhasználhatóak az ételkészítéshez.

Képek forrása: Profimédia 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X