Főoldal > DIÉTA > A sztárok legveszélyesebb diéta-trükkje

A sztárok legveszélyesebb diéta-trükkje

diétafogyókúratáplálkozás
0

Írta:

Itt az alkalom, hogy meggyőződj róla, milyen abszurd és legfőképp veszélyes módszerekhez folyamodnak a sztárok, csak hogy vékonyabbnak és feszesebbnek tűnjenek. Pedig az itt felsorolt őrült diéták helyett könnyebben érhetnék el az áhított testsúlyt étkezésük átszervezésével, sportolással és kevesebb alkoholfogyasztással. Mindegyik fogyókúra-trükkre érvényes: ne próbáld ki őket! 1. Citromlé reggelire Jennifer Aniston a citromlére esküszik, mégpedig éhgyomorra. […]

Itt az alkalom, hogy meggyőződj róla, milyen abszurd és legfőképp veszélyes módszerekhez folyamodnak a sztárok, csak hogy vékonyabbnak és feszesebbnek tűnjenek. Pedig az itt felsorolt őrült diéták helyett könnyebben érhetnék el az áhított testsúlyt étkezésük átszervezésével, sportolással és kevesebb alkoholfogyasztással. Mindegyik fogyókúra-trükkre érvényes: ne próbáld ki őket!

1. Citromlé reggelire

Jennifer Aniston a citromlére esküszik, mégpedig éhgyomorra. Hogy miért? Mert a citrusfélék serkentik az emésztést, és elveszik az éhségérzetet. De! Aki rendszeresen  citromlevet iszik, annak jobban oda kell figyelnie a fogaira! A fogmosással minimum 30 percet várni kell, sőt, a túl sok citromlé még a hasnyálmirigyet is irritálhatja.

2. Vényköteles gyógyszerek

Leleményes testépítők és a sztárok is szívesen nyúlnak vényköteles gyógyszerekhez a zsír égetésének érdekében. A híresztelések szerint Mary-Kate Olsen asztma elleni gyógyszereket használt, amely a Clenbuterol hatóanyagot tartalmazza. A gyógyszer megemeli a testhőmérsékletet, ezáltal a szervezet zsírt éget. Mellékhatások lehetnek: hidegrázás, láz, fejfájás, legrosszabb esetben szívkárosodás.

0016740_1.jpg ()

3. Sportfüggőség

Természetesen a sportolást is túlzásba lehet vinni. Madonnáról az amerikai bulvárlapok már többször írták, hogy sportfüggő (Anorexia Athletica). Akkor beszélhetünk sportfüggőségről, ha a tevékenység már korlátozza a szociális életteret és egészségügyi problémák esetén, fájdalmak ellenére, titokban sem képes valaki abbahagyni. Az egészséges élethez heti két-háromszor, 30-60 perc sport teljesen elegendő.

4. Orthorexia

Csak egészségesen étkezni! – így szól az orthorexiások szabálya, akik közé állítólag Gwyneth Paltrow is tartozik. Ez természetesen nem hangzik rosszul, márpedig az orthorexia nagyon is veszélyes lehet, a szociális kapcsolatok felszámolásához vezet. Ha a baráti társaság pizzázni megy, az orthorexiás számára elképzelhetetlen, hogy velük tartson. 

5. Hashajtók

A hashajtók rendszeres és szakszerűtlen fogyasztása székrekedéshez vezet. A hashajtó szerek által fogyni nem lehet, ugyanis csak azt mossák ki a szervezetből, amit előzőleg elfogyasztottunk, ezért az éhségérzet gyorsan visszatér. A hashajtók használata az étkezési zavar első jele, ezért el a kezekkel!  

6. Csak alkohol és cigaretta

A drunkorexia a legnagyobb divat a hollywoodi partiarcok körében. Itt valójában arról szó, hogy a diétafüggők nem akarnak lemondani az alkoholról. Mivel a sör, a bor és társai számos kalóriát tartalmaznak, egész nap éheznek, hogy este jól teletölthessék magukat. A Long Island-i National Eating Disorders Association megállapította, hogy a nők 30%-a napközben nem eszik semmit, ha este igazán fel akar önteni a garatra. Hogy az alkohol mennyi vitamint és ásványi anyagot von el a szervezettől, az drunkorexiásoknak nem számít.   

7. Átugrani az étkezéseket

Sokan úgy gondolják, hogy a biztos fogyás kulcsa a kevés étel fogyasztása. A szervezet azonban evés közben is kalóriát éget el, és mozgásban tartja az anyagcserét. Ezért célszerűbb egy nap ötször keveset enni, mint háromszor sokat. A legrosszabb a reggeli kihagyása, mert az fáradsághoz és a vércukorszint ingadozásához vezet.

Képek forrása: Profimédia 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X