Főoldal > DIÉTA > Duci lányból fitneszversenyző lett!

Duci lányból fitneszversenyző lett!

aerobicelhízásfitnesz
0

Írta:

A pluszkilók „Mindig is sokat mozogtam, korábban kézilabdáztam, atletizáltam, táncoltam, ennek ellenére a kilók könnyen felkúsztak rám – meséli Timi. – Persze azért ennek is van magyarázata: előfordult, hogy ha nem találtam otthon nassolnivaló édességet, citromlével leöntött kristálycukrot kanalaztam.” Tímea 2000-ben még 53 kg volt, és fotómodellkedéssel kapcsolatos álmokat szőtt, de a következő években egyre […]

A pluszkilók

0016552_1.jpg ()

„Mindig is sokat mozogtam, korábban kézilabdáztam, atletizáltam, táncoltam, ennek ellenére a kilók könnyen felkúsztak rám – meséli Timi. – Persze azért ennek is van magyarázata: előfordult, hogy ha nem találtam otthon nassolnivaló édességet, citromlével leöntött kristálycukrot kanalaztam.”
Tímea 2000-ben még 53 kg volt, és fotómodellkedéssel kapcsolatos álmokat szőtt, de a következő években egyre gyarapodott a testsúlya.  Még úgysem tudott megválni a súlyfeleslegétől, hogy időközben – volt testépítő párja oldalán – edzőterembe kezdett járni, sőt elvégezte a Testnevelési Egyetem testépítő és fitnesz szakát is. Tovább romlott a helyzet, amikor felhagyott az edzéssel: 2008 tavaszán már 68 kilót mutatott a mérleg.

A fordulópont

Ekkor határozott úgy, hogy élete több területén is változtat. Munkahelyét edzőtermi állásra cserélte, ezáltal az egészséges életmód követése is könnyebbé vált számára, és végre azzal foglalkozhatott, amit igazán szeret.
„Ami a táplálkozást illeti, eleinte nem voltam elég kitartó. Nem hittem el, hogy ha salátát eszem csirkével, lassan elkezdenek lemenni a kilók, és azt gondoltam, nincs azzal baj, ha olykor „félreeszem”, és időnként belefér egy kis csoki is. Lefogytam ugyan pár kilót, de rájöttem, hogy félgőzzel nem lehetek eredményes.”
Timi a magánéletében is a változtatás mellett döntött. Szakított kedvesével, és hazaköltözött a szüleihez. Elhatározta, hogy végre a saját életét fogja élni, és harcba indul vágyai megvalósításáért. Személyi edzőt fogadott, és elkezdte a kemény munkát.
„Először magamban kellett helyre tennem a dolgokat. Elfogadtam, hogy helyettem senki nem fogja megoldani az életemet, és semmi sem működik erőfeszítések nélkül.”

0016552_2.jpg ()

A diéta

„Lemondtam a kenyérfélékről, a bennük lévő zsír miatt a tejet és a tejtermékeket is mellőztem, a cukrot pedig minden formájában száműztem az étrendemből. A puffasztott rizs azonban nagy barátom lett, ezt a nap bármely szakában rágcsálhatom. A legfontosabb változást a háromóránkénti táplálkozás bevezetése jelentette. Ehhez nagyon hamar hozzászokott a szervezetem, ahogy közeleg a harmadik óra, egyre éhesebb vagyok. Minden reggel megfőzöm az aznapi ételt. Legtöbbször csirkét eszem, vagy halat, más hús szóba sem jöhet. Emellett rengeteg szénsavmentes vizet iszom. Most egy fitneszversenyre készülök, azóta tovább szigorítottam az étrendemen, és büszke vagyok arra, hogy sosem csábulok el. Persze olyan előfordult már, hogy amikor megéreztem egy-egy finom édesség illatát, kísértés fogott el, de azonnal blokkoltam ezt a gondolatot, azt mondogatva magamban, hogy nasira nincs szüksége a szervezetemnek, és kész. Ez a módszer bevált, hiszen minden fejben dől el.”

A testmozgás

Személyi edzője sem engedi lazítani Timit.
„A súlyzós gyakorlatokat mindig a tréneremmel végzem, az önálló edzések jórészt kardiózásból és hasizom-erősítésből állnak. Mindennap kétszer edzek, átlagosan napi 2,5-3 órát. A lábaimat szálkásítanom kell, ezekre kis súllyal, nagy szériaszámmal dolgozom, a felsőtestem viszont vékony, ezért erre nagy súllyal, de kevesebb gyakorlatot végzek. Amikor délelőttös vagyok, hajnali fél ötkor kelek, és fél hatkor már edzek, hogy fél hétkor ki tudjam nyitni a termet. Zárás után pedig irány a másik edzőterem, ahol a személyi trénerem vár. Ha délutános vagyok, megesik, hogy zárás után állok neki a kardioedzésnek, ilyenkor éjfélkor érek haza. Nem hagyok ki egy napot sem.”

A lelki motiváció

Bár Timi után régen is megfordultak a férfiak, mégsem érezte jól magát a bőrében. Szinte csak fekete színű ruhákban járt, nyáron messze elkerülte a strandot, és a táncórákon sem nézett szívesen a tükörbe. Ez ma már szerencsére nem így van. Fogyását nagyban segítette, hogy konkrét célokat tűzött ki maga elé, és kis lépésekben haladt feléjük.
„Elég érett lettem ahhoz, hogy rájöjjek: ha magamnak nem vagyok fontos, akkor másnak sem lehetek az. Az életemet csak úgy élhetem boldogan, ha szeretem önmagam.”

Timi történetét még részletesebben a Wellness magazin januári számában olvashatod!

Névjegy:
Tóth Tímea
Kora: 23 év
Foglalkozása: személyi edző
Magassága: 158 cm
Testsúlya 2008 áprilisában: 68 kg
Testsúlya 2008 decemberében: 49 kg


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X