Főoldal > DIÉTA > 3 fantasztikus farsangi fogás

3 fantasztikus farsangi fogás

diétafarsangfogyókúra
0

Írta: and

A hozzávalók 4 főre számított és tisztított mennyiséget jelölnek. 1. Gombás káposztaleves Hozzávalók: 20 dkg savanyú káposzta20 dkg kínai kel20 dkg gombaegy fej vöröshagyma, egy csokor petrezselyem 1 evőkanál liszt1,5 dl zsírszegény tejfölolaj, őrölt bors, pirospaprika, só, őrölt kömény – ízlés szerint Elkészítés:A hagymát vágd apróra, kevés olajban pirítsd meg, szórd meg pirospaprikával és köménnyel. Add […]

A hozzávalók 4 főre számított és tisztított mennyiséget jelölnek.

1. Gombás káposztaleves

Hozzávalók:
20 dkg savanyú káposzta
20 dkg kínai kel
20 dkg gomba
egy fej vöröshagyma, egy csokor petrezselyem
1 evőkanál liszt
1,5 dl zsírszegény tejföl
olaj, őrölt bors, pirospaprika, só, őrölt kömény – ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, kevés olajban pirítsd meg, szórd meg pirospaprikával és köménnyel. Add hozzá a savanyú káposztát és a csíkokra vágott kínai kelt. Erre önts annyi vizet, hogy ellepje, és fedővel letakarva főzd meg. Közben a vékonyra szeletelt gombát kevés olajban pirítsd meg, és ízesítsd vágott petrezselyemmel, sóval, borssal. A pirított gombát keverd a káposztához, engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje és forrald fel. A tejfölből és a lisztből készíts habarást, és sűrítsd be a levest. Ízesítsd ízlés szerint, de ne feledd, hogy a savanyú káposztának is sós íze van!

0017289_1.jpg ()

2. Farsangi konyakos csirke sült zöldségekkel

Hozzávalók:
1 kg-os csirke
1 dl konyak
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg burgonya
40 dkg ceruzabab
40 dkg sárgarépa
majoránna, őrölt bors és só – ízlés szerint

Elkészítés:
A megmosott csirkét kívül-belül sózd meg, a belsejét majoránnával, külső felét borssal fűszerezd. Az így előkészített csirkét tedd magas falú, vékony szalonna csíkokkal kibélelt tepsibe, tedd mellé az egészben hagyott zöldségeket. Önts alá kevés vizet és fél dl konyakot. Sütőben, fóliával letakarva párold meg, szükség szerint pótold az elpárolgott vizet és konyakot. Amikor már majdnem teljesen megpuhult (kb. 50-60 perc párolási idő után), vedd le a fóliát és süsd ropogósra.

3. Farsangi mini fánk, aszalt barackkal

Hozzávalók:
5 dkg vaj
15 dkg liszt
5 dkg barnacukor
4 db egész tojás
1 alaposan megmosott lime lereszelt héj
pici só
sütéshez olaj
10 dkg aszalt barack
1 dl baracklé

Elkészítés:
Az aszalt barackot vágd apróra, és turmixold krémesre a baracklével. A vajat, csipetnyi sót, reszelt lime héjat, cukrot keverd ki tojásokkal. Forralj fel 7,5 dl vizet, majd add hozzá a lisztet, és addig főzd, amíg el nem válik az edény falától. Add hozzá az előzőleg kikevert cukros, vajas tojást. Kanállal bő, forró olajban süsd halvány barnára. Tálaláskor csorgasd meg az aszalt barackkrémmel.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X