Főoldal > DIÉTA > 3 isteni narancsos nyalánkság

3 isteni narancsos nyalánkság

diétafogyókúranarancs
0

Írta: and

Tudnivalók: A narancsot főleg görög, spanyol és egyéb mediterrán országokból szerezzük be, ezért fontos, hogy hámozás előtt mindig alaposan mosd meg! A hozzávalók egy főre számított és tisztított mennyiséget jelölnek. 1. Narancs sorbet – felnőtteknek Hozzávalók: 10 dkg narancs hús0, 2 dl (egy fél decis pohár fele) narancs vagy narancshéj likőr1 teáskanál méz3 evőkanál jég […]

Tudnivalók:

  • A narancsot főleg görög, spanyol és egyéb mediterrán országokból szerezzük be, ezért fontos, hogy hámozás előtt mindig alaposan mosd meg!
  • A hozzávalók egy főre számított és tisztított mennyiséget jelölnek.

1. Narancs sorbet – felnőtteknek

Hozzávalók:
10 dkg narancs hús
0, 2 dl (egy fél decis pohár fele) narancs vagy narancshéj likőr
1 teáskanál méz
3 evőkanál jég

Elkészítés:
A szorbethez a leturmixolt narancshúst keverd össze a mézzel, likőrrel és a jéggel, és verd fel habosra elektromos habverővel. Tedd be a fagyasztóba fél órára, majd félig fagyottan vedd ki, és újra habosítsd a habverővel. Tedd vissza a mélyhűtőbe és fél óra múlva, fogyasztás előtt még utoljára jól dolgozd össze a habverővel. Frissen fogyaszd.

0017350_1.jpg ()

2. Rizsfelfújt narancs öntettel

Hozzávalók:
10 dkg narancs
0, 5 dl 100%-s narancslé
1 dkg margarin
5 dkg rizs
1 dkg mazsola
2 dl 1, 5%-s tej
1 tojás
2 dkg barna cukor
1 evőkanál méz
só, reszelt narancshéj – ízlés szerint

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A forrásban lévő, ízlés szerint picit sózott tejbe szórd bele a rizst állandó kevergetés mellett. Kis lángon, továbbra is kevergetve főzd készre. Amikor elkészült, add hozzá a mazsolát, a mézet és a tojássárgáját. Közben egy tűzálló tálkát kenj ki margarinnal. A tojás fehérjéből verj kemény habot. A kikent tűzálló tálba öntsd bele a rizses masszát, halmozd a tetejére a felvert tojáshabot és simítsd el. Ha kész, az előmelegített sütőbe (nem lefedve!) tedd be 10 percre. A narancsos öntethez a narancslevet forrald fel, add hozzá a kockázott narancsot, és a barnacukrot. Addig főzd (kb. 5 perc), amíg kissé be nem sűrűsödik. Locsold meg a narancsöntettel. Hidegen vagy melegen is fogyaszthatod.

3. Narancsos csoki fondü

Hozzá valók:
10 dkg narancs húsa kockázva
fél narancs héja csíkokra vágva
2 dkg narancsos étcsoki

Elkészítés:
A csokit olvaszd fel: 3 kocka csokit törj össze és 2 evőkanál vízzel öntsd fel, majd 1-2 percig magas mikró sütőben olvaszd fel. A narancshúst kockázd fel, a narancshéjat vágd csíkokra, majd belemártogatva a forró csokiba, forrón fogyaszd.

Képek forrása: Profimédia

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X