Főoldal > DIÉTA > 6 tuti tipp, ami segíthet a fogyásban

6 tuti tipp, ami segíthet a fogyásban

diétafogyókúrazsírégetés
0

Írta:

1. Sportolás után masszíroztass! A masszázs jótékony hatásai közismertek: kellemesen ellazít, megszabadít a feszültségtől, felpezsdíti a vérkeringést és még a fogyókúrát is hatékonyabbá teheti!Tipp: Egy kiadós edzés után kényeztesd megfáradt izmaidat masszírozással! A svédmasszás, vagy egy általános frissítő masszázs segítségével megszabadulhatsz a lerakódott salakanyagoktól, kivédheted az izomláz kialakulását és segítheted az anyagcserédet is. 2. Próbáld […]

1. Sportolás után masszíroztass!

A masszázs jótékony hatásai közismertek: kellemesen ellazít, megszabadít a feszültségtől, felpezsdíti a vérkeringést és még a fogyókúrát is hatékonyabbá teheti!
Tipp: Egy kiadós edzés után kényeztesd megfáradt izmaidat masszírozással! A svédmasszás, vagy egy általános frissítő masszázs segítségével megszabadulhatsz a lerakódott salakanyagoktól, kivédheted az izomláz kialakulását és segítheted az anyagcserédet is.

2. Próbáld ki az infraszaunát! 

Az infraszauna kabinja infravörös fényt bocsájt ki, amely a bőr mélyrétegeibe, 4-5 centiméterre hatolva belülről kifelé melegít fel a testet, aktivizálva a verejték- és faggyúmirigyeket. A sugárzás hatására keletkező gőz és hő segíti a nehézfémek távozását, salaktalanítja a szervezetet, serkenti a vér- és nyirokkeringést. Az infravörös sugarak serkentik a felgyorsult vér- és nyirokkeringés útján történő zsírelszállítást és zsírlebontást is.
Tipp: Az infraszaunát összesen tíz alkalommal, hetente egyszer érdemes beiktatod a programodba. 

0017163_1.jpg ()

3. Rágj alaposan! 

Kutatásokból kiderült, hogy azok, akik lassabban esznek és szívesen szagolgatják az ételeket, hosszabb távon képesek megtartani vágyott testsúlyukat. Ez annak köszönhető, hogy ezek az emberek nagy örömüküt lelik az étkezésben és kisebb mennyiséggel is beérik, mint azok, akik azonnal nekilátnak a habzsolásnak.  
Tipp: Mielőtt el kezdenél falatozni, nézd meg alaposan a tányérodon lévő fogás színét, állagát, formáját! Érezd az illatát, tölts el legalább egy percet a látvány befogadásával és minden falatot alaposan rágj meg!

4. Egyél natúrjoghurtot!

Egy diétázók körében végzett felmérés szerint, azok a fogyókúrázók, akik kalóriaszegény diétájuk alatt rendszeresen zsírszegény joghurtot fogyasztottak, több kilótól szabadultak meg, mint azok, akik nem ettek joghurtot. A titok a tejtermékek, anyagcserére gyakorolt pozitív hatásában rejlik.
Tipp: Fogyassz naponta kétszer-háromszor élőflórás, probiotikumos joghurtot, ezzel hozzájárulsz az emésztőrendszered és anyagcseréd egészséges működéséhez. Mindig natúrjoghurtot válassz, mert az ízesített fajták, sok cukrot és mesterséges édesítőt tartalmaznak!

5. Igyál vizet!

Fogyókúrás menüdben minden nap gondoskodj az elegendő folyadékfogyasztásról. A megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával hatékonyabbá teheted az anyagcserédet és elősegítheted a kilók apadását is. Kerüld a cukros üdítőket, gyümölcsleveket.
Tipp: Kezdd a napodat egy pohár szénsavmentes ásványvízzel és legalább kétóránként kortyolj el egy-egy pohárral – anyagcseréd kb. 30%-al lesz gyorsabb és később fogsz megéhezni.  

6. Zuhanyozz okosan!

Valóban nagyon jó érzés rögtön a meleg zuhany alá állni, de ha diétázol, a vérkeringés és a bőr feszességének javítása céljából érdemes kétszer-háromszor egy héten a váltózuhanyt is kipróbálnod.  
Tipp: Állítsd a vizet kellemesen langyosra, majd fokozatosan tekerd melegre, majd 15 másodpercenként váltsd a csapot melegről, hidegre. Hideg vízzel zárd a váltózuhanyzást, hogy a bőr pórusai bezáruljanak. Feszesebb lesz a bőröd, felpezsdül a vérkeringésed, így élénkül az anyagcseréd is, ami kedvez a kilók apadásának.

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X