Főoldal > DIÉTA > 3 szuper 30 perces recept

3 szuper 30 perces recept

diétafogyókúrarecept
0

Írta: and

1. Vörösbabos zellerragu, reszelt sajttal Hozzávalók:15 dkg főtt /konzerv/ vörös bab15 dkg zellerrel2 evőkanál málna ecet1 evőkanál mustár5 dkg reszelt light trappista sajt1 dl vízőrölt borssó1 nagy csokor zellerzöld Elkészítés:Szórd meg a vörösbabot a finomra reszelt zellerrel és locsold le az alábbi öntettel: 1 dl vízben keverj ki málnaecetet, mustárt, ízlés szerint őrölt borsot, sót 1 […]

1. Vörösbabos zellerragu, reszelt sajttal

Hozzávalók:
15 dkg főtt /konzerv/ vörös bab
15 dkg zellerrel
2 evőkanál málna ecet
1 evőkanál mustár
5 dkg reszelt light trappista sajt
1 dl víz
őrölt bors

1 nagy csokor zellerzöld

0017506_1.jpg ()

Elkészítés:
Szórd meg a vörösbabot a finomra reszelt zellerrel és locsold le az alábbi öntettel: 1 dl vízben keverj ki málnaecetet, mustárt, ízlés szerint őrölt borsot, sót 1 nagy csokor apróra vágott zellerzölddel. Amíg a sajtot lereszeled, addig hagyd a ragut érlelődni. Rakd tálra a ragut, és szórd meg a reszelt sajttal. (Akár meg is melegítheted a ragut, majd a forró ételre szórd rá a sajtot.) 

2. Szecsuáni rizs

Hozzávalók:
10 dkg csirkemell
6 dkg rizs (egy csomag tasakos, előfőzött rizs fele)
5 dkg póréhagyma
10 dkg kínai kel
1 teáskanál olaj
fél üveg szecsuáni mártás készen
őrölt kömény, szójaszósz, só – ízlés szerint

Elkészítés:
A tasakos rizst bő vízben tedd fel főni. Csíkozd fel a csirkemellet és a szójaszósszal forgasd át. Forró olajon pár perc alatt pirítsd készre. Amíg a rizs elkészül, párold meg a szeletelt hagymát és a kínai kelt a fél üveg mártással. Ha kész, add hozzá a sült csirkemellcsíkokat és forgasd át. Csepegtesd le a rizst, a felét terítsd tányérra és adagold rá a csirkés ragut. Melegen fogyaszd.  

3. Pórés tojás céklapürével

Hozzávalók:
2 db tojás
10 dkg póréhagyma
1 kávéskanál olaj
10 dkg főtt burgonya
20 dkg céklasaláta lecsepegtetve
tormakrém, őrölt bors, só, 1-2 evőkanál kávétejszín (1-2 kis dobozka) – ízlés szerint

Elkészítés:
Főzd meg a burgonyát . A céklát csepegtesd le, vágd össze és keverd ki kevés tormakrémmel, tejszínnel. Add hozzá a megfőtt burgonyához, ízesítsd, majd törd át burgonyatörővel. Szeleteld vékonyra a póréhagymát, majd kevés olajon párold meg. Add hozzá a habosra vert, enyhén sózott, borsozott tojásokat  és egy serpenyőben süsd meg. Ízlésesen rendezd tányérra a céklapürét és tedd mellé a pórés tojást. Melegen fogyaszd. 

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X