Főoldal > DIÉTA > Top 4 zsírégető gyümölcs

Top 4 zsírégető gyümölcs

diétafogyókúragyümölcszsírégetés
0

Írta:

Imádsz a piacra járni? Akkor a tavasz a Te évszakod! Az első napsugarak kicsalogatnak bennünket a fűtött lakásokból, itt az ideje, hogy a zsúfolt áruházak helyett meglátogasd a piacot. Nemcsak jót sétálhatsz, de olyan gyümölcsökkel rakhatod meg a kosarad, amelyek ízletesek, segíthetnek a fogyókúrádban és változatos alapanyagi lehetnek gyümölcssalátáknak és a frissítő reggeli italoknak is. 1. AvokádóTele […]

Imádsz a piacra járni? Akkor a tavasz a Te évszakod! Az első napsugarak kicsalogatnak bennünket a fűtött lakásokból, itt az ideje, hogy a zsúfolt áruházak helyett meglátogasd a piacot. Nemcsak jót sétálhatsz, de olyan gyümölcsökkel rakhatod meg a kosarad, amelyek ízletesek, segíthetnek a fogyókúrádban és változatos alapanyagi lehetnek gyümölcssalátáknak és a frissítő reggeli italoknak is.

1. Avokádó

Tele van értékes telítetlen zsírsavakkal, amelyek erősítik az idegeket és jót tesznek a bőrnek. E-vitamin tartalma erősíti a szívet. A benne lévő, ún. mannoheptulóz nevű anyag csökkenti a vércukorszintet.
Tippünk: Reggelire készíts avokádkrémet! A fél avokádóból kapard ki a húsát és keverd össze egy csipetnyi szezámmaggal. Frissen fogyaszd! 

0018102_1.jpg ()

2. Mangó

Rengeteg sejtvédő béta-karotint tartalmaz, a benne lévő C-, E- és A-vitamin védi a sejteket, a B-vitamin jó hatással van az idegekre. Sok B6-vitamint tartalmaz, amely részt vesz a fehérje-anyagcserében. Pantoténsavtartalma segíti a zsírégetést. A benne lévő káliumnak köszönhetően remek vízhajtó. Gyümölcshúsa javítja az emésztést.
Tippünk: A mangóból készíts salátát: alapos mosás után hámozd meg, és kockázd fel a húsát. A cukros öntetet ezúttal felejtsd el!

3. Kivi

A kivi igazi C-vitamin bomba. A benne lévő C-vitamin elősegíti a karcsúsító hormonok képződését és serkenti az anyagcserét. Kalciumtartalma hozzájárul csontjaid egészségének megőrzéséhez, vastartalma elősegíti az oxigén szállítását a sejtekbe, a benne lévő kálium erősíti a szívet és vízhajtó hatású.
Tippünk: Készíts kivikoktélt! Fogyaszthatod reggeli mellé, de a délutáni edzés után is elkortyolgathatod: hámozd meg a gyümölcsöt, vágd fel kis kockákra, és turmixold össze 2,5 dl vízzel. A tetejét bolondítsd meg egy kis frissítő borsmentával!

4. Eper

Toplistás karcsúsító, mert sok mangánt tartalmaz. Ahhoz, ugyanis, hogy a pajzsmirigy megfelelő mennyiségű anyagcserehormont termeljen elegendő mangánra van szüksége.  A benne lévő cserzőanyagok gyulladásgátlók és baktériumölők. Sok folsavat tartalmaz. A bőrödnek is jót tesz: gazdag bőrvédő antioxidánsokban.
Tippünk: Az eperből készíts diós nassolnivalót. Mosd meg a gyümölcsöt, rakd tányérra, és hintsd meg 1 teáskanál darált dióval!  Ideális választás egy könnyű ebéd mellé. 

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X