Főoldal > DIÉTA > Toplistás ételek a sugárzó szépségért

Toplistás ételek a sugárzó szépségért

gyümölcsszépségápolászöldség
0

Írta:

A makulátlan bőrért Sötét színű gyümölcsök – a kollagén pótlásáraA bőr rugalmasságáért a kollagén felelős, amelyből a az életkor előrehaladtával egyre kevesebb termelődik. Fogyassz sok sötét húsú gyümölcsöket (pl: vérnarancsot, fekete áfonyát, cseresznyét, szedret) amelyekkel hozzájárulhatsz az intenzívebb kollagéntermelődéshez, és  fontos antioxidánsokhoz juttathatod a szervezeted. Lazac – a ráncok ellenHa az arcod izomtónusa megfeleleő, az arcbőröd is sima […]

A makulátlan bőrért

Sötét színű gyümölcsök – a kollagén pótlására
A bőr rugalmasságáért a kollagén felelős, amelyből a az életkor előrehaladtával egyre kevesebb termelődik. Fogyassz sok sötét húsú gyümölcsöket (pl: vérnarancsot, fekete áfonyát, cseresznyét, szedret) amelyekkel hozzájárulhatsz az intenzívebb kollagéntermelődéshez, és  fontos antioxidánsokhoz juttathatod a szervezeted.

Lazac – a ráncok ellen
Ha az arcod izomtónusa megfeleleő, az arcbőröd is sima és feszes lesz, ezért a hidratáló krémek használatán túl a lazac fogyasztását is iktasd az étrendedbe! A lazac amellett, hogy rendkívül finom, karotenoidokat is tartalmaz, amik nemcsak jellegzetes vörös színéért felelősek, de a ráncokat is csökkentik. Emellett egyes vegyületei (dimetil-amino-etanol) javítják az arcizom tónusát, ezzel járulva hozzá a hibátlan arcbőrhöz.

Máj, tojás, citrom, narancs, grapefruit – a vitaminok pótlására
A vitaminok nemcsak az egészség megőrzésében, hanem a szépségápolásban is fontos szerepet játszanak. Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a bőr állapotáért az A- és C vitaminok felelősek, ezért ha szervezetedben kevés van belőlük, a bőröd kiszárad, ráncosodik, vagy hámlalni fog. Az  A-vitamint a májból, tojásból, a napi C-vitamin adagot pedig a citrusfélékből – mint pl: a citrom, narancs, grapefruit – fedezheted.

A sugárzó tekintetért

Sárgarépa – a csillogó szemekért
A sárgarépa magas béta-karotint tartalmát szervezetünk A-vitaminná alakítja, ezzel nemcsak a szem egészségéhez járul hozzá, hanem szépségéhez is, mert a tekintetet csillogóvá varázsolja.

0017903_1.jpg ()

A gyönyörű hajkoronáért

Köles, zab és csalnátea – a dús hajkoronáért
A kovasav fontos szerepet játszik a haj szerkezetének megerősítésében, ezért ha dúsabb hajkoronát szeretnél, iktass be az étrendedbe magas kovasavtartalmú fogásokat, például: kölest, zabot, vagy igyál csalánteát.

Brokkoli, karfiol, növényi olajok – a töredezett hajvégek ellen
A töredező hajszálaktól búcsút vehetsz, ha rendszeresen eszel brokkolit és karfiolt. Ezek a zöldségek nagy mennyiségben tartalmaznak panthenolt, amely a hajvégek egészségéért felelős. Ha a főzéshez gyakran használsz természetes olajokat, (pl: napraforgó, repce, tökmag, olíva), vagy a salátáidat ezekkel dúsítod, erősebbé és ellenállóbbá válnak a hajszálaid, mert az olajokban található anyagok segítik a haj egészségéért felelős keratin képződését.

A hibátlan fogakért

Zeller, alma, uborka – fogszuvasodás ellen és a fogak fehérségéért 
A friss zeller (ha nincs otthon zeller, kockázz fel sárgarépát) ropogtatásával nemcsak a rágóizmaidat tarthatod karban, de a baktériumokat is száműzheted a fogaidról. Ezáltal rövid távon megszabadulsz az ételek okozta elszíneződéstől, hosszútávon pedig a fogszuvasodástól. Ha kávét, teát, vörösbort vagy vörös színű gyümölcslevet iszol a fogaid fehérítésére gyors segélyként elrágcsálhatsz pár szem uborkát, vagy almát is.

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X