Főoldal > DIÉTA > 3 extra fogyókúrás módszer

3 extra fogyókúrás módszer

akupunktúradiétafogyókúrahold-diéta
0

Írta:

Unod a koplalást, a káposztalevest, a puffasztott rizst és a 90 napos diétát is? De mivel vészesen közeleg a nyár, mégis le szeretnél fogyni? Próbálkozz más diétákkal – íme, három különleges fogyókúrás módszer! 1. Hold-diéta A Hold-diéta alapelvei szerint a szervezeted felveszi a Hold bioritmusát – vagyis az, hogy milyen fázisban van az égitest, befolyásolja, hogy mennyire […]

Unod a koplalást, a káposztalevest, a puffasztott rizst és a 90 napos diétát is? De mivel vészesen közeleg a nyár, mégis le szeretnél fogyni? Próbálkozz más diétákkal – íme, három különleges fogyókúrás módszer!

1. Hold-diéta

A Hold-diéta alapelvei szerint a szervezeted felveszi a Hold bioritmusát – vagyis az, hogy milyen fázisban van az égitest, befolyásolja, hogy mennyire érzed magad kívánósnak vagy kis étvágyúnak, és hogy mennyire vagy hízékony! A Hold állása azt is meghatározza, éppen milyen tápanyagot érdemes bejuttatnod a szervezetedbe, és milyen ételeket kell mindenképpen kerülnöd!
Tipp: Fogyó Holdnál érdemes elkezdened a fogyókúrát, ebben a két hétben ugyanis gyors és látványos eredményeket érhetsz el! Telihold idején nagyon oda kell figyelned arra, miből mennyit eszel, ekkor ugyanis a kalóriában és zsírban gazdag ételek gyorsan hizlalnak, a könnyű salátákkal azonban gyorsan le is adhatsz egy-két kilót! Az újhold a legalkalmasabb idő a méregtelenítésre, a növő Hold azonban veszélybe sodorja az alakod: ebben a két hétben az embereknek általában megnő az étvágyuk.

0018372_1.jpg ()

2. Akupunktúra

Egyszerűen nem bírod az éhségérzetet, ezért rendszeresen félbehagyod a fogyókúrákat? Akkor próbáld ki az akupunktúrát – a fülkagylóba szúrt tűk stimulálják a test fogyásért felelős pontjait, ez pedig segít leküzdeni a folytonos éhséget. A kezelés önmagában azonban nem elég: egy 900-1000 kcal-os diétát kell betartani mellette, amelyet az apró tűk hatásának köszönhetően nem is olyan nehéz!
Tipp: Az elhízást sok esetben lelki problémák okozzák – a stressz, a depresszió, egy érzelmi vagy családi krízis egyaránt kiválthat kényszerevést. Szerencsére az akupunktúra az ilyen problémákra is kínál megoldást, de ehhez szakorvosi és pszichológiai tanácsadásra is el kell látogatnod!

3. Szivárványdiéta

A szivárványdiéta elvei szerint minden egyes szín hatással van lelki és egészségi állapotodra – a sárga gyümölcsök és zöldségek jó hatással vannak a bélrendszerre, a gyomorra és a májra, ezzel segítik az anyagcserét. A zöld színű ételek (brokkoli, saláta, spárga) sok antioxidánst tartalmaznak, erősítik az immunrendszert, és felpörgetnek. A pirosak serkentik a vérkeringést, a narancssárga gyümölcsök pedig a bennük lévő sok-sok A-vitaminnak köszönhetően megóvnak az érrendszeri és a daganatos betegségektől.
Tipp: Fogyassz minél több zöldséget és gyümölcsöt, de úgy, hogy minden étkezés alkalmával legalább két különböző színű étel kerüljön a tányérodra! Arra is figyelj oda, hogy a napi étrendedben szerepeljen mind a négy színcsoportba tartozó táplálék – erre azért van szükség, hogy mind a négy ételcsoport áldásos hatásait érezhesd. A sok vitaminnak és rostnak köszönhetően egészségesebb és karcsúbb leszek, mint valaha!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X