Főoldal > DIÉTA > Mindig csokit ennék, mit tegyek? – A dietetikus válaszol

Mindig csokit ennék, mit tegyek? – A dietetikus válaszol

csokoládéédességvágyhízás
0

Írta:

“Kedves András!27 éves, 2 gyemekes anyuka vagyok.160 cm és 57 kg vagyok. Segítségedet szeretném kérni, hogy miként lehetne csökkenteni a csoki utáni vágyat. Néha én is megijedek magamtól, hogy mennyi csokis étel fér belém.  Addig eszem, még szinte rosszul vagyok tőle, aztán mikor elmúlik az émelygés, akkor újra kezdem. Olyankor jöhet még a tortabevonó, vagy […]

“Kedves András!
27 éves, 2 gyemekes anyuka vagyok.160 cm és 57 kg vagyok. Segítségedet szeretném kérni, hogy miként lehetne csökkenteni a csoki utáni vágyat. Néha én is megijedek magamtól, hogy mennyi csokis étel fér belém.  Addig eszem, még szinte rosszul vagyok tőle, aztán mikor elmúlik az émelygés, akkor újra kezdem. Olyankor jöhet még a tortabevonó, vagy magában a Nutella-krém. Már próbáltam a gyümölcsöket is, sokat iszom édesítetlen gyógyteákat, ásványvizet. Nem tudom, hogy mikor kívánom igazán a csokit, mindig ennem kell belőle és lehetőleg minél töményebbet. Próbáltam már a 70-80 %-os étcsokit is. Lehet, hogy Candida gomba okozza ezt a problémát? Vagy a csoki utáni sóvárgás összefüggésben van a szervezet elsavasodásával?

Előre is köszönöm a válaszodat!

Üdvözlettel: J.”

Kedves Levélíró!

Az édességvágynál a testi ok igen ritka, kizártnak tartom, hogy a problémát a savasodás vagy a Candida okozza. Sokkal valószínűbbnek gondolom azt, hogy a háttérben lelki gondok, szeretetvágy, kiegyensúlyozatlanság áll. Szakemberrel konzultálva a relaxációs gyakorlatok, légzőgyakorlatok valószínűleg sokat segíthetnének a lelki béke megtalálásában. 

Mit tehetsz még?

  • Nem szabad otthon csokit tartanod!
  • Jó volna pszichológussal beszélned, mert a csokifalási kényszer nem biztos, hogy kifejezetten dietetikai kérdés!
  • Lelki gondok esetén a krómkiegészítés is csökkentheti - bizonyos adatok szerint – az édességvágyat. Mivel nem ismerem egészségi állapotod, így erről orvosod tanácsát is feltétlenül kérd ki.

Üdvözlettel,

Tihanyi András

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X