Főoldal > DIÉTA > A 3 legdurvább nyári kalóriabomba

A 3 legdurvább nyári kalóriabomba

diétadurvaételhizlalnyárnyaralásstrand
0

Írta:

A sajtos-tejfölös lángosnak nem bírsz ellenállni a strandon, a városi hőségben pedig egy isteni jégkrémmel hűsíted magad? Bármilyen jólesnek ezek a nyári finomságok, ne feledd, hogy ezek az ételek nem tesznek jót a zsírpárnáknak. Lássuk, melyek ezek! 1. Sült kolbász mustárral - gyors kilószaporító éhségcsillapító   Akármit diktáljanak is a trendek, te világéletedben igazi húsevő voltál? Ha strandolni mész, akkor […]

A sajtos-tejfölös lángosnak nem bírsz ellenállni a strandon, a városi hőségben pedig egy isteni jégkrémmel hűsíted magad? Bármilyen jólesnek ezek a nyári finomságok, ne feledd, hogy ezek az ételek nem tesznek jót a zsírpárnáknak. Lássuk, melyek ezek!

1. Sült kolbász mustárral - gyors kilószaporító éhségcsillapító  

Akármit diktáljanak is a trendek, te világéletedben igazi húsevő voltál? Ha strandolni mész, akkor nem a fagyi vagy a palacsinta, hanem a büfé pultján sorakozó hurka- vagy kolbászkígyók látványának nem bírsz ellenállni? Talán mondanunk sem kell hogy ezek a fűszeres – jó esetben valódi sertéshúsból, rosszabb esetben bármilyen maradék húsféléből – készült ételek sok fölösleges zsírt tartalmaznak és a nyári melegben nagyon megterhelik a gyomrodat. 
Tippünk: Egyszer-egyszer azért nyugodtan elfogyaszthatsz egy aprócska kolbászdarabot, de mielőtt választanál, gondosan tanulmányozd át az étlapot. A 2-3 szelet kenyeret helyettesítsd 4-5 szem kovászos uborkával. Néhány órával a falatozás után ússz, tollasozz, vagy strandlabdázz egy nagyot – így sikerül majd lemozgod az ebéddel bevitt fölösleges kalóriákat!

0019443_1.jpg ()

2. Lángos, gofri, palacsinta – édes, sós bűnök a vízparton

Egy hetet végre vízközelben tölthetsz? A nagy pancsolás közepette a partmenti büfénél nincs is kedved tovább menni, ha megéhezel? Bármilyen jó választásnak tűnik is egy sajtos-tejfölös lángos vagy egy csokipudingos gofri, ne feledd, hogy ezek az ételek kizárólag szénhidrátból és zsírból állnak, és rengeteg kalóriát tartalmaznak!
Tippünk: A strandon árult lángosok különösen zsírosak, sajtos-tejfölös feltéttel pedig legalább 500-700 kcal van bennük. Nem sokkal alacsonyabb az energiatartalmuk a tejszínhabos-pudingos gofriknak sem, ezért ha mindenképpen édességre vágysz, akkor inkább palacsintát egyél – fahéjas, kakaós vagy lekváros ízesítéssel már körülbelül 300-400 kalóriával megúszhatod a desszertet!

3. Fagylalt, jégkrém – hűsítő nyalánkság a kánikulában

Mielőtt nyaralni indulsz, megfogadod, hogy ebben az évben ellenállsz majd a fagyinak, de már az édes semmittevés első napján elcsábulsz? A fagyizás miatt azonban ne legyen lelkiismeretfurdalásod: ennyi élvezet még a legszigorúbb diétás étrendbe is beilleszthető, különösen a nyaralás ideje alatt – persze nem mindegy, hogy milyen fagylaltot választasz!
Tippünk: Egy adag gyümölcsfagylaltban (k. 2 gombóc) körülbelül 130, a tejes alapanyagú fagyikban pedig nagyjából 180 kalóriát van. NA csokis fagylaltkülönlegességek helyett, ha lehet, inkább gyümölcsös-vizes alapú típust válassz – ezekben nemcsak az energia és a szénhidrát a kevesebb, de segítenek pótolni a nyári hőségben elvesztett vizet is!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X