Főoldal > DIÉTA > Elképesztő tények a grapefruitról – videóval

Elképesztő tények a grapefruitról – videóval

déli gyümölcsgrapefruit
0

Írta:

A 80-as évekig a grapefruit magját és a húsokat elválasztó hártyát a feldolgozás során nem hasznosították, hanem kidobták. Egy amerikai orvos, Dr. Jacob Harich kezdeményezésének köszönhetően azonban az Egyesült Államokban klinikai kutatásoknak vetették alá a grapefruit magját. A vizsgálatok során kiderült, hogy a magból készített kivonat 800 baktérium és számos gombatörzs elpusztítására alkalmas. Nézd meg a grapefruitról […]

A 80-as évekig a grapefruit magját és a húsokat elválasztó hártyát a feldolgozás során nem hasznosították, hanem kidobták. Egy amerikai orvos, Dr. Jacob Harich kezdeményezésének köszönhetően azonban az Egyesült Államokban klinikai kutatásoknak vetették alá a grapefruit magját. A vizsgálatok során kiderült, hogy a magból készített kivonat 800 baktérium és számos gombatörzs elpusztítására alkalmas.

Nézd meg a grapefruitról készült videónkat, amelyből fény derül a grapefruit más jó tulajdonságaira is!

$video$

Tudtad-e?
– A grapefruit elnevezését először Jamaicában jegyezték fel a XIX. század elején. Az angol “szőlőgyümölcs” elnevezés arra utal, hogy a grapefruit szőlőfürthöz hasonlóan csüng a fán.
– A grapefruit legnagyobb exportőre az Egyesült Államok, amely a világ összes grapefruit termelésének mintegy 60%-át adja.
– Napi egy pohár friss grapefruitlével csökkentheted a tüdőrák kockázatát.
– A gyümölcs hűtőszekrényben tárolva őrzi meg leginkább ízét és zamatát.
– A gyümölcs kesernyés anyaga a pektint is tartalmazó fehér héjban található. Mivel a pektin méregtelenítő és csökkenti a koleszterinszintet, ezért csak vékony rétegben távolítsd el a gyümölcs héját.

Videó: Freepress


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X