Főoldal > DIÉTA > 3 szuper koktél székrekedés ellen

3 szuper koktél székrekedés ellen

ivólékoktélrossz emésztésszékrekedés
0

Írta:

Mindenkinek megkeseríti a napjait az, ha rendszertelenül ürül ki a szervezetből a felesleges salakanyag. A bélmozgás gyakorisága minden embernél más és más. Az orvosok nagy többsége szerint a naponta egyszeri vagy kétszeri székletürítés a normális. Ha a bélsár túl sokáig van a gyomorban, akkor a felszabaduló bélbaktériumok számos betegséget okozhatnak. Székrekedéshez vezethet pl. a túl […]

Mindenkinek megkeseríti a napjait az, ha rendszertelenül ürül ki a szervezetből a felesleges salakanyag. A bélmozgás gyakorisága minden embernél más és más. Az orvosok nagy többsége szerint a naponta egyszeri vagy kétszeri székletürítés a normális. Ha a bélsár túl sokáig van a gyomorban, akkor a felszabaduló bélbaktériumok számos betegséget okozhatnak. Székrekedéshez vezethet pl. a túl sok ülőmunka, a kevés testmozgás, bizonyos orvosságok szedése, hormonális zavarok, bélrendszeri problémák vagy a mértéktelenül szedett hashajtók is. A különböző ivólevek fogyasztása hozzájárulhat egészségi állapotod javsulásához. Íme, 3 ajánlatunk.

1. Ivólé lefekvés előtt

Hozzávalók:
két magozott alma
egy körte
Így készítsd el az ivólevet:
Felváltva passzírozd át a körte- és almaszeleteket a lékészítő gépen. Keverd össze a hozzávalókat és máris fogyaszthatod a koktélt.

2. Trópusi ital

Hozzávalók:
egy kemény hámozott papaja
félcentis gyömbérdarab
egy körte
Így készítsd el az ivólevet:
A gyümölcsök húsát turmixold össze a lékészítő gépben. Végül add hozzá a gyömbért is. Máris fogyaszthatod a finom ivólevet.

3. Tisztító koktél

Hozzávalók:
egy cékla
félcentis gyömbérdarab
fél magazoztt alma
négy sárgarépa (levél nélkül)
Így készítsd az ivólevet:
A hozzávalókat nyomd át a lékészítő gépen, és ha kész az ital, máris fogyaszthatod. A tetejét díszítheted petrezselyemzölddel is.

Ne feledd: Amennyiben a székrekedés nem múlik el, feltétlenül fordulj szakorvoshoz!

Mit tehetsz még székrekedés ellen?
– fogyassz minél több rostokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket
– kerüld azokat az ételeket, amelyek székrekedést okozhatnak pl.sajtok, édességek, só, marhahús, szénsavas üdítőitalok, kávé
– az alma, az aszalt szilva és szilvalé megmozgatja a beleket
– mozogj rendszeresen: hetente 3X1-1,5 órát

Képek forrása: Profimédia

0020916_1.jpg ()

Cikkünk a Lékönyv 2. alapján készült, Duna, Könyvkiadó


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X