Főoldal > DIÉTA > Vacsoratipp pluszkilók ellen – a dietetikustól

Vacsoratipp pluszkilók ellen – a dietetikustól

diétadietetikusfogyókúravacsora
0

Írta:

“Kedves Anita! A vacsorával vagyok bajban. Mindig reggelizek és főtt ételt ebédelek, de nem tudom este mit kellene ennem, és milyen mennyiségben, hogy ne is egyem túl magam, és ne is feküdjek le korgó gyomorral. Sajnos általában ez a két véglet létezik nálam. Későn érek haza, így főzni már nincs erőm, általában 2 kornspitz kiflit […]

“Kedves Anita!

A vacsorával vagyok bajban. Mindig reggelizek és főtt ételt ebédelek, de nem tudom este mit kellene ennem, és milyen mennyiségben, hogy ne is egyem túl magam, és ne is feküdjek le korgó gyomorral. Sajnos általában ez a két véglet létezik nálam. Későn érek haza, így főzni már nincs erőm, általában 2 kornspitz kiflit eszem egy pohár gyümölcsjoghurttal. Néha egy péksüti is becsúszik.Tudom, hogy ez nem helyes így, ezért kérek segítséget. Mit lehetne vacsorázni, ami belefér az egészséges táplálkozás keretei közé? Egyébként nincs súlyfeleslegem, nem vagyok terhes, nem szoptatok, és hetente 3-szor kondizom.

Köszönöm válaszát, és további jó munkát és szép nyarat kívánok!

egy levélíró”

Kedves levélíró!

Köszönöm kedves elismerését, és bizalmát, mellye hozzám fordult! A következőket javasolnám:

  • Ugye tízóraizik? Ha nem akkor egy kis gyümölcs (10-30 deka) vagy 2 dl 100%-s gyümölcslé javasolt!
  • Ugye uzsonnázik? Ha nem, akkor nyugodtan lecsúszhat 1 túró rudi vagy müzli szelet, 1-2 gombóc gyümölcsfagyi.
  • Vacsorára elegendő maximum 5-8 dkg kenyérféle (magos kifli-, zsemle) joghurttal, vagy sonkafélével vagy tojással vagy sajttal vagy túróval és legalább 15 dkg friss zöldségfélével!

Valószínüleg ez elegendő is lesz!

Üdvözlettel,
Klima Anita

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X