Főoldal > DIÉTA > Erősítsd az immunrendszered paprikával! – Nézd meg videónkat!

Erősítsd az immunrendszered paprikával! – Nézd meg videónkat!

C-vitaminpaprikazöldség
0

Írta:

A paprika hosszú utat tett meg Mexikóból, míg végül igazi „hungarikum” lett. Először Amerika melegebb országaiban honosodott meg, majd Kolumbusz orvosa, Diego Alvarez Chanca hozta 1494-ben Magyarországra. A növény annyira jól alkalmazkodott a magyar viszonyokhoz, hogy nélküle már elképzelhetetlen a magyar konyhaművészet. A paprika igen gazdag C-vitaminban, s ennek „köszönheti” Szent-Györgyi Albert is Nobel-díját: a […]

A paprika hosszú utat tett meg Mexikóból, míg végül igazi „hungarikum” lett. Először Amerika melegebb országaiban honosodott meg, majd Kolumbusz orvosa, Diego Alvarez Chanca hozta 1494-ben Magyarországra. A növény annyira jól alkalmazkodott a magyar viszonyokhoz, hogy nélküle már elképzelhetetlen a magyar konyhaművészet.

A paprika igen gazdag C-vitaminban, s ennek „köszönheti” Szent-Györgyi Albert is Nobel-díját: a tudós a híres szegedi paprikából állította elő a C-vitamint. De  a paprikában található még béta-karotin és kriptoxantin is. A növény csípősségét a kapszaicin nevű alkaloidnak köszönheti.

Használhatod ízletes salátákba, készíthetsz belőle igazi magyaros lecsót, és számos ételt megbolondíthatsz vele! 

Alábbi videónkból még többet megtudhatsz a paprikáról:

$video$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X