Számos élelmiszerkutató cég foglalkozott a tengerentúlon és Európában a popcorn egészségre gyakorolt hatásáról. A kutatások eredményeiből kiderült, hogy a rendszeresen popcornt majszolók egészségesebben táplálkoznak, mivel a pattogatott kukoricát teljes értékű gabonaként tartják számon. A pattogatott kukorica ellenzői azonban azzal érveltek, hogy a popcorn rendszeres fogyasztása bélelzáródást okozhat, de ezt még egyik élelmiszerkutató cég sem bizonyította. Az […]
Számos élelmiszerkutató cég foglalkozott a tengerentúlon és Európában a popcorn egészségre gyakorolt hatásáról. A kutatások eredményeiből kiderült, hogy a rendszeresen popcornt majszolók egészségesebben táplálkoznak, mivel a pattogatott kukoricát teljes értékű gabonaként tartják számon.
A pattogatott kukorica ellenzői azonban azzal érveltek, hogy a popcorn rendszeres fogyasztása bélelzáródást okozhat, de ezt még egyik élelmiszerkutató cég sem bizonyította.
Az is kiderült, hogy a teljes értékű gabonából készített kukorica B-és E-vitaminja révén jótékony hatású, sőt jelentős magnézium tartalmának köszönhetően jó hatással van a szívre és a keringésre is. Szerencsére a kukorica kipattogás után is megőrzi vitamin- és ásványi anyag tartalmát.
A kutatók azt is kimutatták, hogy a pattogatott kukorica nagyszerű ballasztanyag, ami segítheti a bélrendszer működését.