Főoldal > DIÉTA > 5 éhségűző tipp hűvösebb napokra

5 éhségűző tipp hűvösebb napokra

diétaéhségfogyókúrahideg
0

Írta:

Az éhségérzet, szervezeted energia- és tápigénye szabályozza azt, hogy mennyi táplálékot fogyasztasz el egy nap. A hűvösebb hónapokban több energiára van szüksége a szervezetednek, mint a nyáron, ezért nehéz betartani azt, hogy a finom fogásokból csak mértékkel falatozz, és ne nyúlj óránként a nassolnivalóért. Tippjeink segítenek abban, hogy megálljt tudj magadnak parancsolni. 1. Két főétkezés […]

Az éhségérzet, szervezeted energia- és tápigénye szabályozza azt, hogy mennyi táplálékot fogyasztasz el egy nap. A hűvösebb hónapokban több energiára van szüksége a szervezetednek, mint a nyáron, ezért nehéz betartani azt, hogy a finom fogásokból csak mértékkel falatozz, és ne nyúlj óránként a nassolnivalóért. Tippjeink segítenek abban, hogy megálljt tudj magadnak parancsolni.

1. Két főétkezés közé: diót és fügét 

A diófélék a jóllakottság érzését keltik, mert egyszeresen és többszörösen telített zsírsavakat tartalmaznak. A főétkezések között kapj be néhány szem diót. Ha nincs kéznél ez a finom csemege, akkor majszolj egy-két szem fügét. A füge stabilizálja a vércukorszintedet és nem leszel éhes. Sok vizelethajtó káliumot is tartalmaz. 

2. Éhség ellen: ballasztanyag 

A ballasztanyagban gazdag ételek csillapítják az éhséget. A bennük lévő rostok ugyanis gátolják a cukrot abban, hogy az azonnal a vérbe kerüljön. Emiatt a vércukorszinted csak lassan fog emelkedni és lassan esik vissza. Egy szelet korpás kenyér elfogyasztása után kb. 3 óra múlva éhezel meg újra. 

0021694_1.jpg ()

3. Kortyolj természetes koktélokat!
 
Éhség esetén ne hagyd ki a napi menüdből a zöldségleveket, mert kevés kalóriát és sok tápanyagot tartalmaznak. A bennük lévő rostok eltelítik a gyomrot, javítják az anyagcserét, a vitaminok, nyomelemek- és ásványi segítik az agyműködést. Ha megéhezel, igyál felváltva cékla-, sárgarépa- vagy paradicsomlevet. 

4. Járj akupunktúrára!

Gondoltad volna, hogy ez a keleti csodaszer remek éhségcsillapító? A kezelés alatt  a szakember a fülcimpán azokat a területeket szúrja meg a speciális, kicsi fémtűkkel, ahol a nyugtató-, éhség-, anyagcsere- és gyomorpontok vannak. A kezelés alkalmazásáról konzultálj szakemberrel. Ne feledd: ez a módszer alkalmas ugyan az éhség csillapítására, de az ízek utáni vágyat még így sem lesz könnyű leküzdened. 

5. Kocogj eleget!

Hetente  legalább háromszor szánj fél-egy órát futásra. A rendszeres mozgás növeli a szervezet ellenálló képességét, erősíti a csontokat és javítja a tüdő működését. A futás sok jó tulajdonsága mellett, arra is jó, hogy csökkentse az étvágyadat, ugyanis egy-egy rövidebb, hosszabb táv lefutása után bizonyára te is tapasztaltad már, hogy kevésbé vagy éhes.  Figyelj arra, hogy mindig olyan talajon fuss, amely kíméli az ízületeidet és ne feledkezz meg a megfelelő futócipőről sem. 

   


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X