Főoldal > DIÉTA > H1N1-fertőzéssel ezt az étrendet kövesd!

H1N1-fertőzéssel ezt az étrendet kövesd!

étrendH1N1influenza
0

Írta: and

Nem kell erőtetni, hogy egyen a beteg. Semmi meglepő sincs abban, ha négy-öt napig csak folyadékot fogad el, és veszít a súlyából. Íme, néhány példa, hogy milyen ételeket és italokat fogyasszon. Innivalók A lázas betegnek a szobahőmérsékletű vagy kellemesen meleg tea esik a legjobban. Citromot és mézet csak akkor tegyél bele, ha már nem forró, […]

Nem kell erőtetni, hogy egyen a beteg. Semmi meglepő sincs abban, ha négy-öt napig csak folyadékot fogad el, és veszít a súlyából. Íme, néhány példa, hogy milyen ételeket és italokat fogyasszon.

Innivalók

  • A lázas betegnek a szobahőmérsékletű vagy kellemesen meleg tea esik a legjobban. Citromot és mézet csak akkor tegyél bele, ha már nem forró, mert a hő roncsolja a benne levő értékes anyagokat.
    Tippünk: A bioteák nagyon jók meghűléses betegségekre
  • Jólesnek a gyümölcscentrifugával frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek buborékmentes ásványvízzel legfeljebb felesre hígítva. Ha már egy kis étvágya is van a betegnek, a léhez hozzáturmixolhatsz egy egész banánt vagy néhány szem magzott mirelit meggyet.
    A legfinomabb kombinációk:
    – alma, sárgarépalé + citromlé + ásványvíz + egy banán hozzáturmixolva
    – alma, meggylé + citromlé + méz + ásványvíz + egy banán turmixolva + egy evőkanál búzacsíra
    – alma, szeder + citromlé + méz + ásványvíz
    – alma, sárgarépa, cékla, sütőtök + citromlé
    – Amíg valaki lázas, jobb, ha nem iszik tejet – de ha éppen ezt kívánja, nem kell tőle eltiltani! Tej helyett könnyen emészthető, könnyű, enyhén édeskés hideg gabonatejekkel is finom turmixitalokat készíthetsz fagyasztott barackból, málnából, körtéből, banánból.
    Tippünk: Alnatura zabtej, rizstej

0021760_1.jpg ()

Ennivalók

Zelleres csirkehúsleves – Kímélő, ízletes, könnyedén savanykás, tápláló étel, 25 perc alatt kész

Hozzávalók két személynek:
két zellerszár, két kisebb krumpli, 15 deka csirkemellfilé, egy evőkanál étolaj, két evőkanál kis szemcsenagyságú zabpehely, egy kicsi fehérrépa, néhány zellerlevél, só, petrezselyem, két gerezd fokhagyma, két teáskanál friss citromlé
Így készítsd a csirkehúslevest:
Vágd kicsi kockákra a csirkemellfilét, és pirítsd meg egy kevés fokhagymás olajon. Öntsd fel 7 deci vízzel, majd szórd bele a megtisztított, feldarabolt zellerszárat, zellerlevelet, fehérrépát meg a krumplikockákat. Sózd meg, főzd majdnem puhára, majd szórd bele a zabpelyhet, és főzd még tíz percig gyakori kevergetés mellett. A petrezselymet és a citromlevet akkor keverd hozzá, ha már fogyasztható hőmérsékletűre hűlt.

Hideg körtekrémleves – Könnyű desszert és vitaminbomba egyszerre, 5 perc alatt kész

Hozzávalók két adaghoz:
Két szép, érett, leves, zamatos vilmoskörte, egy deci főzőtejszín, két deci natúr joghurt, egy teáskanál méz, egy kávéskanál őrölt fahéj, egy evőkanál frissen facsart citromlé, egy evőkanál nagy szemcséjű zabpehely
Így készítsd a körtekrémlevest:
Hámozd meg a körtét, és turmixold össze a tejszínnel, a joghurttal, a citromlével és a mézzel, majd ízesítsd őrölt fahéjjal. Pirítsd meg serpenyőben a zabpelyhet, majd szórd a tálkába adagolt körtelevesre.

Szakmai szempontból ellenőrizte dr. Ritoók Emese, ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

A H1N1-ről  bővebben a Nők Lapja Egészség magazin H1N1 mellékletében olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X