Főoldal > DIÉTA > Így csökkenthető a felnőttkori elhízás kockázata!

Így csökkenthető a felnőttkori elhízás kockázata!

diétafogyókúrakarcsúságtáplálkozás
0

Írta:

A koppenhágai egyetem kutatói 5068, mintegy fél évszázada (1959 és 1961 között) született férfi és nő egészségügyi adatait tekintették át. A csecsemőkori táplálásra vonatkozó információkat vetették össze a felnőttkori, 42 éves korban mért testtömegindex (BMI) értékével. Megállapították, hogy a túlsúly kockázata 5-10 százalékkal csökkent minden egyes hónappal, amennyivel később vezették be csecsemőként a résztvevőknél a […]

A koppenhágai egyetem kutatói 5068, mintegy fél évszázada (1959 és 1961 között) született férfi és nő egészségügyi adatait tekintették át. A csecsemőkori táplálásra vonatkozó információkat vetették össze a felnőttkori, 42 éves korban mért testtömegindex (BMI) értékével.

Megállapították, hogy a túlsúly kockázata 5-10 százalékkal csökkent minden egyes hónappal, amennyivel később vezették be csecsemőként a résztvevőknél a kiegészítő táplálást.

Kim Fleischer Michaelson, a kutatás vezetője szerint ideális esetben a gyermek 6 hónapos koráig érdemes megvárni a szoptatás melletti kiegészítő táplálás megkezdését.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X