Főoldal > DIÉTA > Most már Mexikó a legelhízottabb

Most már Mexikó a legelhízottabb

diétaelhízásfogyókúratúlsúly
0

Írta:

A politikus abból az alkalomból beszélt a Mexikót érintő súlyos problémáról, hogy vázolta az elhízás elleni és az egészségesebb táplálkozást szorgalmazó nemzeti stratégiát.  Hivatalos adatok szerint a mexikói felnőttek 70 százaléka küzd súlyfelesleggel. Az öt és 11 év közötti gyerekeknél hasonló arányban jelentkezik a probléma. Az összesítésekből az is kiderült, hogy 1980-tól napjainkig megháromszorozódott a […]

A politikus abból az alkalomból beszélt a Mexikót érintő súlyos problémáról, hogy vázolta az elhízás elleni és az egészségesebb táplálkozást szorgalmazó nemzeti stratégiát. 

Hivatalos adatok szerint a mexikói felnőttek 70 százaléka küzd súlyfelesleggel. Az öt és 11 év közötti gyerekeknél hasonló arányban jelentkezik a probléma. Az összesítésekből az is kiderült, hogy 1980-tól napjainkig megháromszorozódott a túlsúlyos vagy elhízott mexikóiak száma. 

A súlyfelesleg kétszeresére vagy háromszorosára növeli az olyan krónikus betegségek kockázatát mint a magas vérnyomás, az infarktus, az érrendszeri betegségek és a rák – mutatott rá az elnök, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az országban a legtöbb halálesetet okozó 2-es típusú cukorbetegség is visszavezethető a súlyfelesleg problémájára. 

Mint arra szakemberek felhívták a figyelmet, a súlyfelesleg a mexikóiak étkezési szokásainak, a sok szénsavas üdítő és alkohol, valamint a T-vitaminokként csúfolt taco, torták és tortillák fogyasztásának, illetve a mozgásszegény életmódnak a számlájára írható.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X