Főoldal > DIÉTA > 10 kilót fogynék, de szoptatok – dietetikus szemmel

10 kilót fogynék, de szoptatok – dietetikus szemmel

diétafogyókúratáplálkozás
0

Írta:

„2 éves a fiam, 2 hónapos a lányom. Megelégeltem, hogy egyfolytában 10 kiló pluszt cipelek magamon. Most már szeretnék fogyni kicsit. Nem drasztikusan és gyorsan, mert jelenleg a lányom szoptatása a legfontosabb, de azért valamit szeretnék tenni. Kérdésem az lenne, hogy ha este 6 után nem eszem, elegendő cukormentes (pl. víz, gyümölcstea, csapvíz) italt fogyasztok, […]

0023826_1.jpg ()

„2 éves a fiam, 2 hónapos a lányom. Megelégeltem, hogy egyfolytában 10 kiló pluszt cipelek magamon. Most már szeretnék fogyni kicsit. Nem drasztikusan és gyorsan, mert jelenleg a lányom szoptatása a legfontosabb, de azért valamit szeretnék tenni. Kérdésem az lenne, hogy ha este 6 után nem eszem, elegendő cukormentes (pl. víz, gyümölcstea, csapvíz) italt fogyasztok, illetve teljesen kihagyom az édességeket, azzal valamit elérhetek? Hány kalóriát kellene fogyasztanom ahhoz, hogy ne menjen a tej rovására, de ne is stagnáljon ez a súlyom? 178 cm vagyok és 78 kiló jelenleg. 70 kilóval már boldog lennék. A napirendben a mindennapi tempós séta is benne van, de mást nem tudok még beiktatni, mivel segítségem nincs, a lányom pedig még nagyon pici. De addig se szeretnék tovább hízni. Ehetek-e szénhidrátot, ha igen, milyen formában?

Köszönöttel,

K.J.”

Kedves Olvasónk!

Jelen pillanatban a súlyod a szoptatási időszaknak megfelelő. Próbáld meg összehasonlítani, hogy az előző terhességed utáni szoptatási időszakban hogyan változott a testsúlyod, mert normál esetben a 6 havi szoptatás végére – ha nem eszed túl magad -, még 5-8 kilót fogyhatsz, ami megfelelő ütemű!

Mit tehetsz?

  • Ha 6 óra után megéhezel, akkor egy pohár tej vagy joghurt nyugodtan belefér!
  • Nagyon jó ötlet a cukormentes folyadék fogyasztása, mivel szoptatsz, 2-2,5 literre van szükséged naponta.
  • Minden fajta szénhidrátot ehetsz, csak a köretek mellé mindig fogyassz bőven friss salátát vagy párolt zöldséget vagy savanyúságot.
  • Kerüld a bő olajban, zsírban sült burgonyát, rántott-panírozott-húsokat, halakat, sajtot, zöldségeket.
  • Naponta 1 túró rudi vagy müzliszelet belefér édesség gyanánt!
  • A tempós sétát iktasd be a napi menetrendbe, gyorsíthatsz a tempón is, és növelheted az idejét is legalább 5-10 perccel.

Klima Anita


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X