Főoldal > DIÉTA > Hús és semmi gabona: ősembermozgalom Manhattanben

Hús és semmi gabona: ősembermozgalom Manhattanben

diétafogyókúrahúsevés
0

Írta:

A többnyire férfiakból álló kicsi, de egyre bővülő közösség tagjai igyekeznek olyan életmódot folytatni, mint az emberiség barlangban élő ősei: egyszerre hatalmas adag húst fogyasztanak el, majd böjtölnek a következő nagy étkezésig. Ugyanúgy, ahogy egykoron elődeik kényszerűségből tettek. A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása engedélyezett, a gabonatermékek – mint a kenyér vagy a tészta – azonban […]

A többnyire férfiakból álló kicsi, de egyre bővülő közösség tagjai igyekeznek olyan életmódot folytatni, mint az emberiség barlangban élő ősei: egyszerre hatalmas adag húst fogyasztanak el, majd böjtölnek a következő nagy étkezésig. Ugyanúgy, ahogy egykoron elődeik kényszerűségből tettek.

A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása engedélyezett, a gabonatermékek – mint a kenyér vagy a tészta – azonban tabunak számítanak, mivel a vadászó és gyűjtögető ősemberek korában még nem létezett a földművelés. 

A testmozgást is őseik szokásaihoz igazítják a mozgalom követői: ahelyett, hogy naponta fitnesztermekben edzenék izmaikat, inkább az ugrásra és a futásra koncentrálnak. A történelem előtti időkben ugyanis elődeinknek erőre és kitartásra volt szükségük, hogy sikeres vadászokká váljanak- olvasható a New York Times-ban.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X