Főoldal > DIÉTA > Így tanulhatsz meg könnyen és jól főzni! – tippekkel

Így tanulhatsz meg könnyen és jól főzni! – tippekkel

diétaelhízásfogyókúrafőzéstáplkozás
0

Írta: and

A főzéshez motiváció kell! A legkézenfekvőbb indíték, ha szeretünk enni, de ösztönző lehet az életmódváltás vagy akár egy fogyókúra is, no meg persze az, ha főzőtudományunkkal szeretnénk elkápráztatni valakit. Ma, amikor a vendégeket kimondottan trendi finom falatokkal várni, a társasági életünk is megsínyli, ha nem szívesen időzünk a konyhában. Az első lépések otthon, szakácskönyvből is […]

A főzéshez motiváció kell! A legkézenfekvőbb indíték, ha szeretünk enni, de ösztönző lehet az életmódváltás vagy akár egy fogyókúra is, no meg persze az, ha főzőtudományunkkal szeretnénk elkápráztatni valakit. Ma, amikor a vendégeket kimondottan trendi finom falatokkal várni, a társasági életünk is megsínyli, ha nem szívesen időzünk a konyhában. Az első lépések otthon, szakácskönyvből is elsajátíthatók. Ez esetben fontos, hogy ne a szerző hírneve vagy a könyv külalakja alapján válasszunk, hanem nézzük meg, valóban szó esik-e benne rántásról, habarásról és az egyszerűbb ételek elkészítéséről. Ilyen például Horváth Ilona vagy Frank Júlia alapszakácskönyve, amelyek a technikai eljárások mellett több száz receptet ismertetnek.

0024161_1.jpg ()

Ízes tanfolyamok

– A Makrobiotika Intézet megalakulásakor az első tanfolyamokhoz szükséges eszközöket szinte úgy „dobták össze” a résztvevők. Azóta az intézet oktatóközpontot hozott létre, biobolttal együtt, így a legfontosabb hozzávalók is könnyedén beszerezhetők. A tematikus tanfolyamokon olyan hasznos dolgokkal ismerkedhetsz, mint az évszakok szerinti étkezés, a vegán desszertek vagy a tésztás makrobiotikus fogások. Olykor látványos főzőshow-n ismertetik meg a résztvevőket az egészséges életvezetés titkával, a természetes táplálkozás és a makrobiotikus étrend alappilléreivel.
Bővebben: www.makrobio.hu

– Light töltött káposzta, reform túrógombóc? A Fővárosi Gázművek tankonyhája a laikus főzni vágyó háziasszonyok számára nyitotta meg kapuit. Ha szeretnéd megtanulni az egészséges táplálkozás alapjait, ott a helyed az Egészségkonyhában. Kezdők számára külön tanfolyamokat is indítanak!
Bővebben: www.fogaz.hu

– Az indiai vega konyha változatos ízvilágát mutatja be az Atmacenter főzőkurzusa. A tanfolyam résztvevői a gyakorlatias órákon megismerkedhetnek a hagyományos főzési technikákkal, a tipikus, indiai eredetű fogások elkészítésével és az egzotikus hozzávalók beszerzésének forrásaival. A receptek között olyan izgalmas konyhai eljárások megismerése is szerepel, mint a ghí (tisztított vaj), a házisajt, a házi joghurt vagy a csatni előállítása.
Bővebben: www.atmacenter.hu

– Maki Stevenson japán származású séf főzőiskolájában két dolog adott: az egészséges alapanyagok és a könnyen elkészíthető ételek. A Makifood főzőiskola azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy a magyar konyha világába csempéssze a kiegyensúlyozott táplálkozási szokásokat. Az izgalmas tematikus foglalkozásokon változatos multikulturális kulináris utazáson vehetünk részt.
Bővebben: www.makifood.com

– Ha a főzőkurzust összekötnéd egy kis pihenéssel, vár a szigetmonostori Rosinante Fogadó főzőiskolája! Az esemény „bentlakásos”; egy délutáni és egy teljes napi foglalkozásból áll egy-egy téma köré csoportosítva. A kezdő és a már tapasztalt háziasszonytanoncok az örömfőzés mellett betekintést nyerhetnek a professzionális konyha világába is, este pedig ellazulhatnak a fogadó szaunájában vagy jakuzzijában.
Bővebben: www.rosinante.hu

Videók a netről

Ha az internet segítségével elsajátíthatjuk akár a tai-chi mozdulatait vagy a néptánc alaplépéseit, miért ne leshetnénk el a főzés fortélyait is?  A női online magazinok legújabb trendje a mini főzővideó, amely videoklipszerűen mutatja be egy-egy étel elkészítését. Előnye, hogy bármikor visszanézhető, rövid, (általában egy-két perces), és mobil, hiszen ha van laptopod, a konyhában úgy használhatod, akár egy szakácskönyvet. A jól megszerkesztett műsor vagy videóanyag betekintést enged a konyhai alaptechnikákba is (pl. kalács fonása, habarás, zöldség feldarabolása, stb.).
Főzővideó-lelőhelyek: www.cafetv.hu, www.youtube.com, valamint az egyes tévéműsorok weboldalai


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X