Főoldal > DIÉTA > 3 isteni, zsírégető ázsiai étel

3 isteni, zsírégető ázsiai étel

ázsiadiétafogyókúrakurkumarizstofu
0

Írta:

Láttál már elhízott kínai, japán vagy vietnami nőt? A hagyományos módon étkező ázsiaiak körében szinte ismeretlen az elhízás fogalma, ételeik ugyanis alacsony kalória-, viszont magas rosttartalmúak: így nemcsak a túlsúlyosak száma alacsony, de kevesebben szenvednek a kóros elhízással összefüggő cukorbetegségben, valamint szív-és érrendszeri betegségekben. A Wellnesscafe ma három ízletes fogyókúrás ételt ajánl neked – Ázsiából! […]

Láttál már elhízott kínai, japán vagy vietnami nőt? A hagyományos módon étkező ázsiaiak körében szinte ismeretlen az elhízás fogalma, ételeik ugyanis alacsony kalória-, viszont magas rosttartalmúak: így nemcsak a túlsúlyosak száma alacsony, de kevesebben szenvednek a kóros elhízással összefüggő cukorbetegségben, valamint szív-és érrendszeri betegségekben. A Wellnesscafe ma három ízletes fogyókúrás ételt ajánl neked – Ázsiából!

Indiai kurkumás rizs

Ha még soha nem készítettél kurkumás rizst, itt az ideje, hogy kipróbáld – az indiaiak kedvenc fűszere nemcsak isteni finommá teszi az ételeket, de a fogyókúrádban is segít! A benne lévő anyagok ugyanis gyorsítják az emésztést és a zsírégetést, ráadásul fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásuk is van! Rizst is bátran fogyaszthatsz, ha szeretnél leadni néhány kilót: a barnarizs például a benne lévő rostoknak köszönhetően felpörgeti az anyagcserédet!

Hozzávalók:
két csészényi rizs
egy vöröshagyma
egy-két gerezd fokhagyma
egy kávéskanál reszelt gyömbér
egy kávéskanál kurkuma
egy csipet kömény
egy csipet bors
forró víz

Így készítsd el:
Hámozd meg és kockázd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy kevés olajon pirítsd üvegesre. Adagold hozzá a fél órára beáztatott, lecsöpögtetett rizst, valamint a fűszereket. Pirítsd pár percig a keveréket, majd önts rá két-három deciliter vizet, és párold puhára – ezután rakd be a tálat pár percre a sütőbe, és már fogyaszthatod is!

0024635_1.jpg ()

Tofusaláta

A rizs mellett az egyik legnépszerűbb ázsiai élelmiszert, a tofut, vagyis a szójababsajtot is érdemes beillesztened a fogyókúrás étrendedbe! Ázsiában több mint ötezer éve fogyasztanak szóját, amely rengeteg E- és B-vitamint, folsavat, magnéziumot, kalciumot és vasat tartalmaz, kalóriát azonban csak keveset: száz gramm tofuban mindössze 121 kcal van!

Hozzávalók:
200 gramm tofu
két-három evőkanál olaj
150 gramm sárgarépa
50 gramm szójababcsíra
egy paprika
egy chili

Így készítsd el:
A tofut vágd egy centiméteres kockákra, majd forró olajon süsd aranybarnára. Ezután hámozd meg a zöldségeket: a sárgarépát, a chilit és a paprikát szeld vékony csíkokra, a vöröshagymát pedig kockázd fel! Egy evőkanálnyi felhevített olajba szórd bele a hagymát és a chilit (ha nem szereted a túl csípős ételeket, csak keveset), majd amikor elkezdenek pirulni, adagold hozzájuk a sárgarépa- és a paprikacsíkokat, végül pedig a megmosott szójababcsírákat! Nem kell sokáig párolnod a zöldségeket, maradjanak ropogósak – végül a keverd a zöldségekhez a tofukockákat!

Kínai csípős-savanyú leves

A kínaiak hagyományos csípős-savanyú levese Európában is egyre népszerűbb, nem véletlenül: a benne lévő zöldségeknek és az üvegtésztának köszönhetően pár órára biztosan elűzi az éhségedet, ráadásul egy adag mindössze 90 kalóriát tartalmaz! Üvegtésztát egyébként is érdemes fogyasztanod, mert alacsony a szénhidrát- és kalóriatartalma, viszont gazdag vasban, kalciumban és foszforban!

Hozzávalók:
20 dkg gomba
10 dkg üvegtészta
egy szál póréhagyma
egy sárgarépa
szójaszósz
chilipaprika
egy citrom héja
egy leveskocka
bors, ecet, cukor

Így készítsd el:
Hámozd meg a zöldségeket: a gombát vágd apró kockákra, a póréhagymát és a sárgarépát pedig vékony karikákra. Egy liter vízből és egy-két leveskockából készíts húsleves alaplevet, keverj bele két-három evőkanál szójaszószt is – ebbe a keverékbe rakd bele a zöldségeket és az összetört üvegtésztát, forrald föl, majd ízesítsd a fűszerekkel, és még öt percig főzd! Egy teáskanál keményítőlisztet két evőkanál vízben keverj simára, öntsd bele a levesbe, végül újra forrald fel az egészet!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X