Főoldal > DIÉTA > 4 durva táplálkozási tévhit

4 durva táplálkozási tévhit

diétaegészségfogyókúratáplálkozás
0

Írta:

1. A csokoládé fogyasztása egészségtelen – nem igazMiért? A minőségi, magas kakaótartalmú csokoládé jót tesz az egészségnek – a kakaó hatására ugyanis boldogsághormon termelődik az agyban. Kutatások bizonyítják, hogy a jó minőségű fekete csokoládé jó hatással van a szívre és a vérkeringésre. Természetesen a mértéktelen csokoládéfogyasztás nem ajánlott. 2. A terhes nőknek dupla adag ételt […]

1. A csokoládé fogyasztása egészségtelen – nem igaz

Miért?
A minőségi, magas kakaótartalmú csokoládé jót tesz az egészségnek – a kakaó hatására ugyanis boldogsághormon termelődik az agyban. Kutatások bizonyítják, hogy a jó minőségű fekete csokoládé jó hatással van a szívre és a vérkeringésre. Természetesen a mértéktelen csokoládéfogyasztás nem ajánlott.

2. A terhes nőknek dupla adag ételt kell fogyasztaniuk – nem igaz

Miért?
A kisbabát váró nőknek fokozottan oda kell figyelniük a táplálkozásukra, de ez nem jelenti azt, hogy kétszer annyit kell enniük, mint terhességük előtt. Ha babát vársz, olyan étrendet kövesse, amely megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.  

3. A meleg vacsora extrém módon hizlal – nem igaz

Miért?
Ez nem bizonyított. A testsúly függ a felvett és a leadott kalória mennyiségétől, de az ieáig nem bizonyított, hogy az esti meleg ételek hajlamosítanak-e hízásra.

4. A diéták karcsúsítanak – részben igaz

Miért?
Ha a diéta után nem figyel oda valaki az étkezésére és az életmódjára, akkor hamar visszatérnek a keservesen leadott kilók. Így hosszú távon az a legideálisabb megoldás, ha valaki átáll egy mértékletesebb, valamint kalóriaszegényebb táplálkozásra, és mellette nem marad ki életéből a mozgás sem.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X