Főoldal > DIÉTA > Méregteleníts, de ne költs rá sokat!

Méregteleníts, de ne költs rá sokat!

diétafogyókúraméregtelenítés
0

Írta: and

A szervezetben rövid idő alatt is nagy mennyiségű méreganyag rakódhat le. Ha egyre többször fordul elő, hogy étkezés után puffad a hasad, nehezen emészted meg a könnyű ételeket is, csúnya pattanások jelentek meg az arcodon, és az elmúlt hónapokban többször kellett fájdalomcsillapítót vagy egyéb gyógyszert bevenned, akkor éppen ideje, hogy belevágj szervezeted tavaszi nagytakarításába. Salakanyagok, […]

A szervezetben rövid idő alatt is nagy mennyiségű méreganyag rakódhat le. Ha egyre többször fordul elő, hogy étkezés után puffad a hasad, nehezen emészted meg a könnyű ételeket is, csúnya pattanások jelentek meg az arcodon, és az elmúlt hónapokban többször kellett fájdalomcsillapítót vagy egyéb gyógyszert bevenned, akkor éppen ideje, hogy belevágj szervezeted tavaszi nagytakarításába.

Salakanyagok, kifelé!
Az emésztési problémák egy részét a bélfalon lerakódott, méreganyagokkal teli bélsárdarabok okozzák. Ezek megnehezítik a lebontási folyamatot és kellemetlen tüneteket okoznak. Speciális összetételű italokkal és kapszulákkal azonban megszabadulhatsz tőlük.   
Professzionális változat: Rostkészítmények
A növényi rostok fellazítják és kitakarítják a vastagbélből az évek során felhalmozódott és lerakódott mérgező anyagokat. Így az ártalmas baktériumok, gombák és vírusok számára megszűnik a táptalaj és elpusztulnak. A gyógynövénykivonatok a májat is méregtelenítik. A por és kapszula formájában kínált készítményeket a mellékelt használati útmutató szigorú előírásainak megfelelően kell adagolni, elkészíteni (például hígítani), majd az étkezésekhez igazítva elfogyasztani.
Mire számíthatsz?
Internetes fórumokon sok érdekes, fotóval illusztrált beszámoló olvasható. Ez elsőre sokkoló lehet, hiszen néhányan arról mesélnek, hogy egészen ijesztő dolgok hagyták el a testüket. Apró kövek, homok valóban távozhat, de ez természetes, egyéb furcsaságokra azonban nem kell számítani.
Érdemes tudni!
A kúra során a jótékony bélbaktériumok is elpusztulhatnak, és ha ezeket nem pótolod minél előbb probiotikumokkal, emésztési problémák jelentkezhetnek. Emellett szintén fontos specifikus gyógynövények, aminosavak, vitaminok és ásványi anyagok segítségével a káros nehézfémek (ólom, higany) eltávolítása. Az erre kifejlesztett készítményeket a rostkészítményekkel párhuzamosan vagy külön is szedheted.   
Ha kedvet kaptál, próbáld ki:
– Dr. Natura Colonix Belső tisztító program 21 990 Ft/1 havi adag
– Super Colon Cleanse kapszula 6000 Ft/120 db

0024595_1.jpg ()

Olcsóbb és egyszerűbb: Keserűsó

Ha az előző kúra számodra túl drasztikusnak tűnik, próbáld ki a keserűsó tisztító erejét. Érdemes hétvégére tervezni ezt a programot, hiszen nem tudhatod előre, hány alkalommal kell majd a legkisebb helyiségbe sietned. Délig bármilyen könnyű ételt fogyaszthatsz, utána viszont már semmit. Facsard ki 1-2 grépfrút levét, szűrd le (a rostokat most nem ihatod meg) és mérj ki belőle másfél deciliternyit. Ezt keverd össze másfél dl olívaolajjal és tedd be a hűtőbe. Hidegen könnyebb lesz lenyelni ezt a nem éppen kellemes ízű és állagú italt. 10 dkg keserűt (gyógyszertárban kapható) keverj össze 8 dl vízzel, és igyál meg belőle 2-2 decit 14, 16, 18 és 20 órakor. 22 órakor pedig az olajos gyümölcslevet fogyaszd el majd feküdj le aludni. Az eredményt ébredés után várhatod.
Mire számíthatsz?
Enyhe vagy erősebb hasmenés tapasztalható. Ilyenkor a bélsár megszilárdult darabjai is távozhatnak, amelyek apró kövekre hasonlítanak.
Érdemes tudni!
Semmilyen tartós, káros hatással nem kell számolni. Előfordulhat azonban szédülés és rossz kedélyállapot, de ez lehet az éhségtől vagy a kellemetlen ízektől is. Aki betegség miatt zsírszegény diétát folytat, vagy epepanaszokkal küzd, az ne fogjon bele ebbe a kúrába.
Ha kedvet kaptál, próbáld ki:
Keserűsó 200 Ft/10 dkg

Csak folyadékot!

A legismertebb és legrégebbi tisztító program a léböjtkúra. A legfontosabb, hogy ha belekezdesz, legyél kitartó és következetes, hiszen a várt eredményt csak így érheted el! A kúrával nem csak a testedben felgyülemlett méreganyagokat takaríthatod ki, hanem a lelked is megtisztul, és ezáltal a szellemi frissesség szintén garantált.
Professzionális változat: Léböjt-tábor
Általában 10 napos elvonulásokat szerveznek, ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a szervezetet biztonságosan készítsék fel a böjtre és fokozatosan állítsák vissza a normál táplálkozásra. Először a szokásos, napi ételadagot és az állati eredetű élelmiszerek mennyiségét kell csökkenteni. 2-3 nap elteltével már csak nyers gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztása megengedett. De emellett nagyon fontos a megfelelő mennyiségű gyógytea és víz bevitele. 10 nap után kezdődik a hagyományos tápanyagok visszaépítése a táplálkozásba párolt és nyers zöldségekkel. A második szakaszban jöhetnek a tejtermékek, a legvégén pedig a hús. A bentlakásos léböjtkúra során a táplálkozás, mint örömforrás pótlására jógával, masszázzsal, szaunával kedveskednek a lakóknak. Mindemellett pihenés, meditálás, túrák, csoportos beszélgetések, kreatív foglalkozások teszik különleges programmá a tábort. Többek között orvos, természetgyógyász, dietetikus, mentálhigiénés szakember is felügyeli a résztvevők állapotát.
Mire számíthatsz?
A táborlakók szerint csoportban, szervezett programokkal sokkal egyszerűbb a léböjt, a hasonló nehézségekkel küszködő emberek társaságában könnyebb átlendülni a problémákon. A böjt végére átlagosan 4-6 kiló súlyfelesleg tűnik el, beindul az anyagcsere, megszűnnek az emésztési problémák, a bőr feszes, bársonyos és makulátlan lesz. A kúra önfegyelemre nevel és önbizalmat ad.
Érdemes tudni!
Egy évben csak egyszer, maximum kétszer szabad hosszabb léböjtre vállalkozni.

A témáról bővebben a Wellness magazin áprilisi számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X