Főoldal > DIÉTA > 2 táplálkozási villámtipp edzéshez

2 táplálkozási villámtipp edzéshez

diétafogyókúrasport
0

Írta:

Veled is előfordult már, hogy keményen edzettél, odafigyeltél a táplálkozásodra, de a kilók ennek ellenére újra visszakúsztak? Lássuk, mit  javasol Tihanyi András dietetikus szakértőnk arra az esetre, ha a rendszeres mozgás mellett szeretnél helyesen táplálkozni!   “Kedves András!(…) A kérdésem  technikai jellegű,  az uzsonna-vacsora-edzés összehangolására vonatkozik. A munkaidőm éppen 5-6 körül ér véget (ennél később már nem szoktam enni, a vacsorát […]

Veled is előfordult már, hogy keményen edzettél, odafigyeltél a táplálkozásodra, de a kilók ennek ellenére újra visszakúsztak? Lássuk, mit  javasol Tihanyi András dietetikus szakértőnk arra az esetre, ha a rendszeres mozgás mellett szeretnél helyesen táplálkozni!  

“Kedves András!
(…) A kérdésem  technikai jellegű,  az uzsonna-vacsora-edzés összehangolására vonatkozik. A munkaidőm éppen 5-6 körül ér véget (ennél később már nem szoktam enni, a vacsorát mindig igyekszem hat előtt beiktatni), és utána megyek el edzeni. Helyes-e az, ha még edzés előtt megvacsorázom, és utána már nem eszem este? Másfél-két órát szoktam edzeni és  8-9 között jövök ki az edzőteremből.
  
A másik kérdésem, hogy milyen élelmiszereket fogyasszak edzés előtt? Jó, ha ugyanúgy vacsorázom, mint ahogy egyébként edzés nélkül étkeznék: pl. pici kenyér, saláta, pulykasonka, mozzarella, vagy kétszersült kefirrel paradicsommal? Arra is gondoltam, hogy érdemes inkább valami mást enni, esetleg két étkezést három még kisebb adagra bontani. Az is előfordul, hogy ha közvetlenül edzés előtt eszem bármennyit, akkor rosszul leszek, ellenben, ha egy-két órával korábban kapok be valamit, akkor 7-8 órára már kopog a szemem, és elfogy az erőm és a lelkesedésem. Ha pedig délután zöldséget vagy kenyeret eszem, akkor olyan teltségérzet lesz a hasamban,  hogy nem tudom behúzni, holott  edzés közben sokkal jobban esik behúzott  hassal mozogni (…)
Tanácsodat kérném, hogy a késődélutáni edzés mellett hogyan étkezzek? Te mit javasolsz?

Köszönöm előre is,

egy olvasó

Kedves Olvasónk!

Gratulálok az eddigi eredményekhez!

  • A szétbontás jó ötlet. Fogyassz egy könnyű kefíres salátát vagy kefírt (esetleg kefírt némi gyümölccsel kikavarva salátának) kisebb vagy hosszabb idővel edzés előtt. Egy könnyű vacsorát edzés után is nyugodtan elfogyaszthatsz.
  • Ha az ételmennyiséget/energiabevitelt nem emeled (Ne feledd, hogy inni is fontos edzés közben!), akkor nyugodtan ehetsz edzés után is. A közhiedelemmel ellentétben, a “6 órás szabály” nem dietetikai előírás, csak egy szokás.

Próbáld ki, ha nem válik be kitalálunk valami mást!

Üdvözlettel

Tihanyi András”


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X