Főoldal > DIÉTA > 5 toplistás étel tavaszi menühöz

5 toplistás étel tavaszi menühöz

diétaelhízásfogyókúrazsírégetrés
0

Írta: and

1. Reggelizz tojást Egy tükörtojás mindössze 78 kalóriát tartalmaz, emellett igazi fehérjebomba, amely kielégíti a szervezet napi fehérjeigényét. Ha tojást fogyasztasz reggelire, könnyedén megfékezheted a délelőtti farkasétvágyat. Tippünk: Az egészséges tükörtojás elkészítéséhez csak nagyon kevés olíva olajat tegyél a serpenyőbe. Használhatsz főzőspray-t is, amiből elég egy fújás, hogy zsírmentes, de ropogós tojásfehérjét tudj sütni. 2. Fogyassz […]

1. Reggelizz tojást

Egy tükörtojás mindössze 78 kalóriát tartalmaz, emellett igazi fehérjebomba, amely kielégíti a szervezet napi fehérjeigényét. Ha tojást fogyasztasz reggelire, könnyedén megfékezheted a délelőtti farkasétvágyat.
Tippünk: Az egészséges tükörtojás elkészítéséhez csak nagyon kevés olíva olajat tegyél a serpenyőbe. Használhatsz főzőspray-t is, amiből elég egy fújás, hogy zsírmentes, de ropogós tojásfehérjét tudj sütni.

0024802_1.jpg ()2. Fogyassz fenyőmagot

A különleges magféle 15 grammja mindössze 95 kalóriát tartalmaz, emellett különleges finomság, amivel változatossá teheted napi menüdet. A fenyőmag a benne lévő szívbarát zsírsavakkal mozgósítja a jóllakottság érzetéért felelős hormonokat, így nem tudod túlenni magad.
Tippünk: Használj fenyőmagot salátáid ízesítéséhez. A magokat főzés előtt meg is piríthatod egy pici olíva olajon, hogy még finomabb legyen az ízük.  

3. Igyál sovány tejet

Indítsd a napot egy bögre zsírmentes tejjel, amely mindössze 86 kalóriát tartalmaz. A tej nem csak a szervezet kalciumigényét elégíti ki, de a benne lévő fehérjék, a tejsavó és a kazein segítenek leküzdeni az édesség iránti vágyat, a CLA tartalom pedig segít a zsírégetésben is.
Tippünk: A sovány tejet használd fel napindító müzli készítéséhez. Ebből a finomságból ma már számos fajtát találhatsz az üzletek polcain: olyan terméket válassz, ami cukormentes, sok benne a gyümölcs és az értékes, tápláló gabonaféle. A reggeli müzliben lévő ásványi anyagok és vitaminok egész napra ellátják a szervezeted a szükséges tápanyagokkal.

4. Gyümölcsnek ott a narancs

Egy lédús narancs csupán 59 kalóriát tartalmaz, rost- és C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig az egyik legegészségesebb gyümölcs. A benne lévő rostok táplálóak, laktatnak és javítják az emésztést. 
Tippünk: Kávé helyett indítsd a napot egy nagy adag frissen préselt narancslével. A könnyű finomság felfrissít, ellát a szükséges vitaminokkal és csillapítja a szomjadat. 

5. Köretnek, saláták mellé: burgonya

Egy normál méretű burgonyában kb.161 kalória van. Magas szénhidráttartalma miatt sokszor tiltólistán szerepel, de nem kell teljesen lemondanod róla. Annál is inkább, mert a héjában sült krumpli a tavaszi-nyári grillezések egyik kedvenc csemegéje. Ráadásul a fehér kenyérrel ellentétben már egy kis adag (2-3 szem) is telíti a gyomrot, ezáltal megakadályozza a túlzott kalória bevitelt, a benne lévő keményítő pedig segíti a zsírégetés folyamatát.
Tippünk: Ha burgonya, akkor válaszd a héjában sült változatot. A vajat ezúttal felejtsd el. Ha nagyon száraz, tegyél rá per csepp olivát.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X