Főoldal > DIÉTA > Hatástalanok a zsírbontó injekciók

Hatástalanok a zsírbontó injekciók

diétafogyókúrainjekciózsírégetés
0

Írta:

Amint az FDA közleményében áll, a különböző elnevezéseken – mezoterápia, lipoterápia, lipolízis, zsíroldás – kínált eljárások során nem engedélyezett szereket fecskendeznek be a pácienseknek.  “Attól tartunk, hogy ezek a cégek félrevezetik a fogyasztókat” – mondta Janet Woodcock, az FDA gyógyszereket értékelő és kutató központjának igazgatója. Mint hozzátette, mindenkinek fontos tudnia, aki fontolgatja, hogy aláveti magát ennek […]

Amint az FDA közleményében áll, a különböző elnevezéseken – mezoterápia, lipoterápia, lipolízis, zsíroldás – kínált eljárások során nem engedélyezett szereket fecskendeznek be a pácienseknek.
  
“Attól tartunk, hogy ezek a cégek félrevezetik a fogyasztókat” – mondta Janet Woodcock, az FDA gyógyszereket értékelő és kutató központjának igazgatója. Mint hozzátette, mindenkinek fontos tudnia, aki fontolgatja, hogy aláveti magát ennek az önkéntes eljárásnak, hogy a zsír bontásához, feloldásához használt termékeket nem engedélyezte zsíreltávolításra az FDA.
   
Az FDA arra is figyelmeztetett, hogy egy brazil vállalat két internetes oldalon úgynevezett zsíroldó termékeket hirdet, az engedélyezetlen szerek egyesült államokbeli importját és terjesztését az ügynökség meg kívánja előzni. “Az FDA értesíti erről az illetékes brazil hatóságokat” – áll a közleményben.

Az FDA szerint az említett zsírbontó kezeléseknél általában két szert fecskendeznek be, a foszfatidilkolint és a deoxikolátot. “Egyes esetekben más összetevőket, például vitaminokat, ásványi sókat és növényi kivonatokat is adnak a keverékhez” – teszi hozzá a közlemény, amely hangsúlyozza, hogy egyik működőképessége sem igazolódott hitelt érdemlő klinikai kipróbálások során.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X