Főoldal > DIÉTA > Veszélyes baktérium a párizsiban és sonkában

Veszélyes baktérium a párizsiban és sonkában

diétafogyókúrapárizsisonkatáplálkozás
0

Írta:

A Reál Hungária Élelmiszer Kft. márkatermékeinek minőségellenőrzése során határérték feletti Listeria Monocytogenes fertőzöttséget találtak a “Reál Párizsi szeletelt 150g” és “Reál Sonka szeletelt 100g” termékekben. A Listeria monocytogenes nevű baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása listeriózis megbetegedést okozhat. Egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a listeria baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása, legyengült szervezetben azonban – csecsemők, […]

A Reál Hungária Élelmiszer Kft. márkatermékeinek minőségellenőrzése során határérték feletti Listeria Monocytogenes fertőzöttséget találtak a “Reál Párizsi szeletelt 150g” és “Reál Sonka szeletelt 100g” termékekben.

A Listeria monocytogenes nevű baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása listeriózis megbetegedést okozhat. Egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a listeria baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása, legyengült szervezetben azonban – csecsemők, várandós nők, idős személyek, valamint gyenge immunrendszerű emberek  - nagyobb veszélye van a súlyos tünetekkel járó betegség, akár az agyvelőgyulladás kialakulásának.

A Reál arra kéri azokat a vásárlókat, akik az elmúlt napokban vásároltak a Reál Párizsi szeletelt 150 gr-os, L0077-es tételszámú, vagy Reál Sonka szeletelt 100 gr-os, L10085-ös tételazonosítóval ellátott termékekből, azokat ne fogyasszák el. 

A szóban forgó termékeket a vásárlás helyszínén visszavásárolják a vevőktől – mondta Linczmayer Attila.

A Reál termékek minőségét a gyártói ellenőrzések mellett független szakértő szervezetek segítségével is folyamatosan ellenőrzik. Az ellenőrzéseknek köszönhető, hogy a fertőzést sikerült felismerni és a veszélyesnek ítélt két terméket azonnal visszahívni az üzletek polcairól.

A fertőzést kizárólag a két Pick Szeged Zrt. által gyártott terméknél találták. A Reál által forgalmazott egyéb termékek biztonsággal fogyaszthatók – tartalmazza a cég közleménye.

A Pick Zrt. későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X