Főoldal > DIÉTA > Születésnapi tortatilalom óvodákban

Születésnapi tortatilalom óvodákban

diétaegészségfogyókúragyerek
0

Írta:

Az új szabály szerint szabad ugyan ajándékként az ünnepeltnek süteményeket vinni az óvodába, ám tilos azokat ott megenni. A nap végén át kell adni a nyalánkságokat a születésnapos gyermek szüleinek.  A szigor bevezetői azzal védik intézkedésüket, hogy az óvodák kellően találékonyak az ünneplés más módjainak kiötlésében, meg lehet édesíteni a napot töményen cukros étkek nélkül […]

Az új szabály szerint szabad ugyan ajándékként az ünnepeltnek süteményeket vinni az óvodába, ám tilos azokat ott megenni. A nap végén át kell adni a nyalánkságokat a születésnapos gyermek szüleinek. 

A szigor bevezetői azzal védik intézkedésüket, hogy az óvodák kellően találékonyak az ünneplés más módjainak kiötlésében, meg lehet édesíteni a napot töményen cukros étkek nélkül is. 

Akadnak azonban ellenzői is a születésnapi tortatilalomnak, mondván, a teljes eltiltás lázadásra ösztökélheti a gyerekeket és célját tekintve visszafele sülhet el.

Az egészséges étkezés “projektet” a Chester Egyetem tudósai dolgozták ki, és május végén áttekintik, hogy mennyire vált be, majd pedig elküldik jelentésüket az óvodákat működtető önkormányzatnak – adta hírül az egyik brit napilap.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X