Főoldal > DIÉTA > Top 5 anyagcsere-pörgető tipp

Top 5 anyagcsere-pörgető tipp

anyagcserediétafogyókúrazsírégetés
0

Írta: and

Természetesen vissza kell fogni a bevitt kalóriák mennyiségét, de ugyanakkor nem szabad átesni a ló túloldalára sem.

1. Egyél eleget

Ha kevesebbet eszel, mint amennyi szükséges lenne a szervezet megfelelő működéséhez (a nőknél ez kb. 1500 kalória), a tested lelassítja az anyagcserét.
Tipp: Ha három- négy óránként eszel valamit, nem tör rád a farkaséhség, így később sem fogod magad teletömni élelmiszerekkel.

2. Kávé helyett igyál teát

A koffein stimulálja a központi idegrendszert, egy japán tanulmányból pedig kiderült, hogy a zöld tea javíthatja az anyagcserét. A kutatók szerint a teában lévő katechin nevű antioxidáns segíti a gyorsabb kalóriaégetést.
Tipp: Ha szeretnél leszokni a kávéról, akkor kezdd a napot egy finom zöld vagy fehér teával. Nem csak felfrissülsz tőlük, de a kellemes ízű kortyolnivalók a vonalaidnak is jót tesznek.

3. Fogyassz elég rostot

Kutatásokból kiderült, hogy a rostokkal kb. harminc százalékkal lehet javítani az anyagcserét. Több tanulmány is azt állítja, hogy azok a nők, akik rengeteg rostot juttatnak a szervezetükbe, kevesebb pluszkilót szednek fel.
Tipp: Turbózd fel a rostbevitelt úgy, hogy sok teljes kiőrlésű búzából készült kenyeret, tésztát fogyasztasz. A napi menüdből ne hagyd ki a friss leveles zöldségeket, gyümölcsöket. Kb. napi 25 gramm rostra van szükséged ahhoz, hogy jó működjön az anyagcseréd – ez három adag zöldségnek és gyümölcsnek felel meg.

4. Kortyolj ásványvizet

Német kutatók megállapították, hogy kb. napi hat pohár hideg víz kell ahhoz, hogy az anyagcseréd megfelelően működjön. Kerüld a túl szénsavas, ízesített változatokat.
Tipp: Nem kell egész nap jéghideg folyadékot szürcsölnöd: mielőtt elindulnál munkába, tedd be az ásványvizet a hűtőbe, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen. A forró hónapok közeledtével amúgy is jobban vágyunk a hűsítő italokra.

5. Pótold a vasat

A vasban gazdag ételek életfontosságúak a kalóriaégetés szempontjából is. Egészen a menopauzáig a nők a menstruáció miatt havonta veszítenek a szervezet vastartalmából, így ebben az időszakban jobban ki vagy téve az alacsony energiaszint és a lassú anyagcsere kockázatának.
Tipp: A tengeri rákok, a sovány húsok, a hüvelyesek, a gabonapelyhek és a spenót kiváló vasforrások, minden nap szerepeljenek a menüdben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X