Főoldal > DIÉTA > 12 tuti étel nőknek

12 tuti étel nőknek

élelmiszerimmunerősítésmegelőzésszervezet
0

Írta: and

Parmezán az erős csontokért A kalcium szinte elengedhetetlen, hogy elejét vedd a csontritkulásnak. Igaz, hogy a joghurt és a tej is tartalmaz bőven kalciumot, de elég unalmas napi háromszor is fogyasztani belőlük.  30 gramm parmezán viszont kb. 340 mg kalciumot tartalmaz, mely fedezi a napi kalciumigényed több, mint egyharmadát.. Hogy változatos legyen, a parmezánt variálhatod […]

Parmezán az erős csontokért

A kalcium szinte elengedhetetlen, hogy elejét vedd a csontritkulásnak. Igaz, hogy a joghurt és a tej is tartalmaz bőven kalciumot, de elég unalmas napi háromszor is fogyasztani belőlük.  30 gramm parmezán viszont kb. 340 mg kalciumot tartalmaz, mely fedezi a napi kalciumigényed több, mint egyharmadát.. Hogy változatos legyen, a parmezánt variálhatod cheddar sajttal is.

Alma az immunrendszerért

Egyszerű és finom. Az alma olyan antioxidánsokat tartalmaz, melyek segítik megerősíteni az immunrendszeredet. Tudományosan is bizonyított, hogy azok az emberek, akik naponta elfogyasztanak egy almát, ellenállóbbakká válnak a különféle vírusos fertőzésekkel szemben.

12etel2.jpg ()Kaliforniai paprika a szemeknek

Az évek múlásával fokozatosan romlik a szemünk, de léteznek élelmiszerek, melyek olyan antioxidánsokat (lutein, zeaxantin) és vitaminokat tartalmaznak, melyek csökkenthetik ezt a folyamatot. Ilyen a kaliforniai paprika is. Egy csészébe szeletelj fel piros, sárga és narancssárga paprikát, mely az antioxidánsokon kívül a napi C-vitamin szükségleted kétszeresét is tartalmazza.

Lencse a vérszegénység ellen

Egy csésze főtt lencse fedezi a napi vasigényed 30 százalékát. Ez azért is fontos, mivel a fiatal nők körülbelül 12 százaléka súlyos vashiányban szenved, amely komolyabb vérszegénységet is előidézhet.

Brokkoli a ráncok ellen

Egy csészényi brokkoli fedezi az egész napi C-vitamin szükségleted. Ez a vitamin segíti a szervezeted, hogy kollagént állítson elő, mely segít megőrizni bőröd selymességét. A brokkoli béta karotint is tartalmaz, mely a bőr megújulását segíti elő.

Krumpli a magas vérnyomás ellen

Egy közepes méretű krumpli mindössze 100 kalóriát tartalmaz, és több káliumot, mint a banán. Magas káliumtartalma miatt a krumpli segít megelőzni a szívelégtelenségek kialakulását, és szinten tartani a vérnyomást.

Spenót, a vitaminbomba

A spenót tele van nélkülözhetetlen vitaminokkal, így többek közt K-vitamint, kalciumot, magnéziumot és B-vitamint is tartalmaz, mely terhes nőknél különösen fontos a születési rendellenességek megelőzésében. Egy csészényi mindössze 7 kalóriát tartalmaz.

Étcsoki a stressz ellen

Tudományosan is kimutatott, hogy azok, akik két héten át minden nap elfogyasztanak kb. 30 gramm étcsokit, kevesebb stresszhormont termelnek, és kevésbé érzik magukat fáradékonynak, mint azok, akik nem. A kortizol nevű stresszhormon ugyanis megemeli a vérnyomást, mely depresszióhoz, túlsúlyhoz és szívelégtelenségekhez vezethet.

Gomba a mellrák ellen

Egy átfogó tanulmány szerint, azok a nők, akik naponta elfogyasztottak egy kis nyers gombát, 45 százalékkal csökkent náluk a mellrák kialakulásának kockázata. A gomba ugyanis csökkenti az ösztrogén termelődését a szervezetben, mely bizonyos mellrák típusok egyik fő kiváltó oka.

Szardínia az egészséges szívnek

A szardíniai rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz, mely segít megelőzni a szervezetben a gyulladások kialakulását. A gyulladások érelzáródáshoz is vezethetnek, így a szívelégtelenségek, többek közt az infarktus kockázata is megnő. 80-90 gramm szardínia bőven fedezi a napi omega- 3 zsírsav szükségletedet, és máris tettél egy nagy lépést szíved egészségéért.

Avokádó a lapos hasért

Az avokádó gazdag telítetlen zsírokban, melyek segítenek, hogy könnyebben megszabadulj a fölösleges kilóktól, különösen a kritikus hastájékon. Azok az emberek, akik étrendjükből nem mellőzték a telítetlen zsírokat, több, mint két kilóval több zsírtól szabadultak meg a hasukról, mint azok, akik szénhidrátban gazdag, zsírban szegény diétát követtek.

Teljes kiőrlésű tészta, hogy lendületben légy

A teljes kiőrlésű tészta ellát egész napra energiával, ráadásul tele van B-vitaminnal. Amellett, hogy kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a fehér lisztből készült társai, jobban el is telít, így kevesebbet is fogsz belőle fogyasztani.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X