Főoldal > DIÉTA > Egészséges méregtelenítés az ünnepek után

Egészséges méregtelenítés az ünnepek után

egészségméregtelenítésrecepttisztítókúra
0

Írta: and

Ha visszagondolsz, mi mindent ettél vagy ittál meg az ünnepek alatt, azonnal érezni fogod, hogy szervezetednek méregtelenítésre van szüksége. Most felhasználhatod a zöldségek és gyümölcsök rendkívüli hatásait, hogy egyszerűen megszabadulj a mérgektől. Reggelente egy pohár finom ital, és máris jobban fogod érezni magad. Méregtelenítő zöldségturmix 1 csokor kaporfél uborka1 paradicsom1 sárgarépa1 csipet bors Elkészítés:A kaporleveleket […]

Ha visszagondolsz, mi mindent ettél vagy ittál meg az ünnepek alatt, azonnal érezni fogod, hogy szervezetednek méregtelenítésre van szüksége. Most felhasználhatod a zöldségek és gyümölcsök rendkívüli hatásait, hogy egyszerűen megszabadulj a mérgektől. Reggelente egy pohár finom ital, és máris jobban fogod érezni magad.

Méregtelenítő zöldségturmix

1 csokor kapor
fél uborka
1 paradicsom
1 sárgarépa
1 csipet bors

Elkészítés:
A kaporleveleket vágd le a szárról, és aprítsd fel. Az uborkát hámozd meg majd ennek, a paradicsomnak és a répának préseld ki a levét. A zöldségleveket jól keverd el a kaporral, végül fűszerezd.

Az uborka a második legvizesebb termésünk. Magas víztartalmának köszönhetően jól átmossa a szervezetet, így igen jó méregtelenítő hatása van. Magas C- és E-vitamin tartalmú, így nagyon jót tesz a bőrnek is. A paradicsomban és a répában található béta-karotin és kálium szintén jó hatással van a bőrre, emellett a szív- és érrendszert is segít karban tartani, de a méregtelenítésben is sok hasznát vehetjük.

zoldseg2.jpg ()Táplál és méregtelenít

Fél uborka
Fél sárgadinnye
1,5 dl natúr joghurt
2-3 szál kapor

Elkészítés:
A kaprot aprítsd fel. Az uborkát hámozd meg, a dinnyét pedig magozd ki, és kanállal vájd ki a héjából. Ezeket tedd turmixgépbe, és keverd simára. Szórd bele a kaprot, öntsd bele a joghurtot, és alaposan keverd össze. Borssal tetszés szerint ízesítheted.

A dinnye béta-karoint, folsavat, kalciumot, kolint és magnéziumot tartalmaz, az uborka pedig nagyon dús káliumban. Mindkét hozzávaló nagyon hatékonyan szabadítja meg a szervezetet a feleslegesen felgyülemlett folyadéktól, valamint kitűnő méregtelenítő hatásúak is. Joghurt hozzáadásával lesz tökéletes diétás táplálék belőle.

Vörös tisztító

20 dkg áfonya
negyed sárgadinnye
25 dkg uborka

Elkészítés:
Az összes hozzávalót alaposan mosd meg. Előbb az áfonyát, majd az uborkát is préseld ki. Ezután következik a dinnye, amit a magokkal együtt kell lepréselned.

Az áfonya C- és B1-vitamint, béta-karotint, káliumot és antociánt tartalmaz, ami nagyon erős antibakteriális hatású, valamint erősíti az erek falát. A másik két hozzávaló, a dinnye és az uborka pedig erős vízhajtó és méregtelenítő. Mindhárom összetevő nagyon frissítően hat a szervezetre, táplálóak és alapos tisztítók.

Trópusi kúra

fél hámozott, magozott papaja
1 lime leve
2 körte
1,5 dl rizstej
csipet őrölt gyömbér

Elkészítés:
A papaját vágd kockákra, majd a lime levével turmixold össze. Ezután keverd bele a feldarabolt körtéket. Végül öntsd bele a rizstejet és ízesítsd a gyömbérrel.

A papaja rendkívül jó C-vitamin és béta-karotin forrás, de emellett olyan enzimeket is tartalmaz, melyek segítik az emésztést, valamint maga a gyümölcs jó méregtelenítő hatással rendelkezik.  A rostos körte jó vízhajtó, így segít a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól, és csökkenti a koleszterinszintet. A zöld citrom amellett, hogy antioxidáns hatású, segít felszabadítani a felesleges folyadékokat a szervezetből, megkönnyítve a kiürülésüket.

Kíváncsi vagy, hány kalóriát viszel be a különböző finomságokkal? Tudd meg ételkalkulátorunk segítségével!

Mennyi mozgás kell a kalóriák “semlegesítéséhez”? Mozgáskalkulátorunk segít kiszámolni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X