Főoldal > DIÉTA > Ez a 10 legjobb lúgosító étel

Ez a 10 legjobb lúgosító étel

egyensúlyételétkezéslúgosítás
0

Írta: and

A mai rohanó világban a rendszertelen étkezés, a tápanyagokban szegény ételek és a kevés mozgás mind rossz hatással vannak ránk, és elősegítik az elsavasodást, ami hosszú távon rengeteg betegség kialakulásában játszhat szerepet. Megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztásával visszafordíthatod ezt a folyamatot, és sokáig megőrizheted egészséged. Citrom A cirom az egyik legjobb C-vitamin forrásunk, azonban […]

A mai rohanó világban a rendszertelen étkezés, a tápanyagokban szegény ételek és a kevés mozgás mind rossz hatással vannak ránk, és elősegítik az elsavasodást, ami hosszú távon rengeteg betegség kialakulásában játszhat szerepet. Megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztásával visszafordíthatod ezt a folyamatot, és sokáig megőrizheted egészséged.

Citrom

A cirom az egyik legjobb C-vitamin forrásunk, azonban ezen kívül más jó hatásai is vannak szervezetünkre, például remekül lehet vele lúgosítani. Mivel cukortartalma elég alacsony, nem savasítja el a szervezetet. Étkezés előtt egy kanál citromlé segíti az emésztést, és megköti a felesleges zsírokat.

Szőlő

Nagyon intenzív lúgosító hatással rendelkezik. Magas glükóztartalmának köszönhetően fizikailag és szellemileg is nagyon frissítően hat a ránk. Olyan fontos anyagokat tartalmaz, mint a C-, B-vitamin, folsav, biotin, kálium, foszfor, kalcium és cink. Még jobb hatást érhetsz el, ha aszalt formában fogyasztod, így egész nap nassolhatsz belőle.

Banán

lugosit2.jpg ()A banán rengeteg egészségvédő és gyógyító hatással rendelkezik a lúgosítás mellett. Magas káliumtartalma segíti az izmok és az idegrendszer működését, emellett magas rost- és C-vitamin tartalma jót tesz a szívnek és az érrendszernek is.

Alma

Segít kiegyenlíteni a szervezet egyensúlyát. A héjában lévő cellulóz tisztítja a bélrendszert, a gyümölcshúsban lévő pektin pedig, mivel oldható rost, megakadályozza a rossz koleszterinek lerakódását az érfalakon.

Dinnye

Bármilyen fajtáját kedveled, biztos lehetsz benne, hogy nagyon egészséges. Azon kívül, hogy lúgosít, segíthet megelőzni a szív- és érrendszer betegségeinek kialakulását, valamint megóv a rákbetegségek ellen.

Cékla

Ez a vörös színű zöldségünk igazi szuper lúgosító. De találhatók benne olyan oldható élelmi rostok is, melyeknek köszönhetően csökkenthető a koleszterin szint. Kálium tartalma serkenti a szervezet teljesítőképességét, és nagy mennyiségben tudja a szervezet felvenni belőle a vérképzéshez szükséges anyagokat.

Uborka

Igazán nagy segítség, ha helyre akarod állítani szervezeted pH-értékét, hiszen nagyon jó lúgosító hatású zöldség. Káliumtartalma jótékonyan hat a vesékre és gyorsítja a méregtelenítést. Akár nyersen, akár más formában is nagyon egészséges.

Krumpli

Rendkívül gazdag mindenféle, szervezetünk számára nagyon fontos anyagban, mint a C-vitamin és a B-vitaminok, ásványi anyagok, ballasztanyagok és növényi fehérjék. Utóbbiakra szervezetünk anyagcseréjében van nagyon nagy szükségünk. Jó, ha más köreteket, mint a tészta, vagy a kenyér, inkább valamilyen krumpliból készült étellel helyettesíted.

Brokkoli

A legújabb elméletek szerint ez az egyetlen hosszú távú lúgosító. Fogyasztásakor a szervezet sejtjeiben lúg raktározódik el, ezért nagyon hatásos. Gazdag kalciumforrás, így segíti a csontképződést és megőrzi azok egészségét, emellett serkenti az emésztést, és alacsony zsírtartalma miatt nagyon jó diétás étel.

Spenót

Az egyik leghatékonyabb lúgosító. Oxálsav található benne, ami serkenti a emésztést. Ezen kívül gazdag folsavban, ami szükséges a vérképzéshez, B-vitaminokban melyek gyorsítják az anyagcsere folyamatokat, és K-vitaminban, ami serkenti a vesék működését és szükséges a csontképződéshez.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X