Főoldal > DIÉTA > Fogyj és energetizálj isteni fogyasztó krémlevesekkel

Fogyj és energetizálj isteni fogyasztó krémlevesekkel

elkészítésfogyókúrakrémlevesrecept
0

Írta: and

Manapság a krémlevesek egyre divatosabb ételek, amit valószínűleg annak köszönhetnek, hogy nagyon táplálóak, ugyanakkor nagyon könnyedek is, a hideg téli napokban pedig a testet és a lelket is felmelegítik. Mindhárom receptünk könnyen és gyorsan, mindössze 15 perc alatt elkészíthető, akár vendégváróként is tökéletesen megfelelnek. Tálalhatsz melléjük pirított zsemlekockát, vagy levesbetét-gyöngyöt is, mindkettővel nagyon ízletesek lesznek, […]

Manapság a krémlevesek egyre divatosabb ételek, amit valószínűleg annak köszönhetnek, hogy nagyon táplálóak, ugyanakkor nagyon könnyedek is, a hideg téli napokban pedig a testet és a lelket is felmelegítik. Mindhárom receptünk könnyen és gyorsan, mindössze 15 perc alatt elkészíthető, akár vendégváróként is tökéletesen megfelelnek. Tálalhatsz melléjük pirított zsemlekockát, vagy levesbetét-gyöngyöt is, mindkettővel nagyon ízletesek lesznek, ha pedig a fogyás a fő célod, akkor fogyaszd őket magukban.

Fűszeres zöldségkrémleves

Hozzávalók:
5 dl alaplé
1 csipet őrölt szerecsendió
1 nagy sárgarépa
2 krumpli
fél zeller
1 kisebb brokkoli
1 póréhagyma
1-2 marék zöldborsó
fél evőkanál petrezselyem
fél evőkanál kapor
1 teáskanál lestyán
1 teáskanál oregánó
1 csipet bors
1 kis doboz főzőtejszín

kremleves2.jpg ()Először készítsd el az alaplét, ha kevés az időd, tökéletesen megfelel, ha erőleves kockát használsz. A lébe tedd bele a csipet szerecsendiót, és főzd pár percig. Ezután vágd fel apró kockákra az összes zöldséget, majd  tedd az alaplébe. Minél kisebb darabokra vágod a hozzávalókat, annál hamarabb készül el a leves. Ha már megpuhultak a zöldségek, add hozzá a fűszereket, jól keverd el, majd hagyd még főni pár percig. Ha elkészültél, egy botmixer segítségével turmixold össze a lábos tartalmát alaposan, hogy jó krémes legyen  a levesed. Önts bele az így kapott pépbe fél doboz főzőtejszínt, és forrald fel újra. Ha nem elég lágy, nyugodtan tehetsz még hozzá. Ha túl egyszínűnek találod, főzz bele néhány nagyon apró sárgarépadarabot. Fűszerezd ízlés szerint.

Burgonyás sajtkrémleves

Hozzávalók:
5 dl alaplé
3 krumpli
1 csipet szerecsendió
1 csipet szegfűbors
fél teáskanál lestyán
2-3 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt ementáli
metélőhagyma

Az alaplevet egy-két perc alatt elkészítheted erőleveskockából is. Vágd fel apró darabokra a krumplit, tedd az erőlevesbe és főzd, amíg meg nem puhul. Nagyjából a félidőnél add hozzá a fűszereket is. Ha a krumpli teljesen megpuhult, egy mixer segítségével pépesítsd az egész levest, majd öntsd bele a főzőtejszínt és forrald fel. Most kisebb adagonként szórd bele a reszelt sajtot, kevergesd folyamatosan, és ha teljesen felolvadt, kóstold meg. Jobb, ha minden adag után megkóstolod, így nem lehet túl sok a sajt, nem fogja elnyomni a többi ízt. Fűszerezd ízlés szerint.

Gombás póréhagyma krémleves

Hozzávalók:
5 dl alaplé
fél teáskanál lestyán
1 babérlevél
1 csipet szegfűbors
1 csipet szerecsendió
3 krumpli
2 póréhagyma
1 evőkanál vaj
10 dkg gomba
2 evőkanál tejföl
só, bors
1 evőkanál petrezselyem

Készíts alaplét zöldségleves-kockából vagy erőleveskockából. Add hozzá a fűszereket, a felkockázott krumplit, és a karikára vágott póréhagymát. Lefedve főzd, amíg az összes zöldség meg nem puhul. Ezalatt készítsd elő a gombát. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és tedd bele a vékonyra szeletelt gombát. Sózd meg és párold körülbelül öt percig. A párolt gomba felét és a tejfölt öntsd az elkészült krumpli és póréhagyma leveshez, majd az egészet pürésítsd egy botmixerrel. Ha már elég lágy, keverd hozzá a maradék gombát, sózd és borsozd, forrald fel még egyszer. Ha még ennél is lágyabb, krémesebb levest szeretnél, akkor az egész gombával pépesítsd a levest. Fűszerezd ízlés szerint.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X