Főoldal > DIÉTA > Mi köze a Feng-shuinak a színdiétához?

Mi köze a Feng-shuinak a színdiétához?

egészségmegőrzésenergiaétrendfeng shuiszíndiéta
0

Írta: and

Ma már mindenhol különböző fogyókúrákról és egészségmegőrző diétákról olvashatsz, azonban nem biztos, hogy mindig az igazat. A színdiéta is egy ilyen megosztó elmélet. Többen állítják, hogy ez a módszer igenis megállja a helyét, hiszen az ősi tudományok alapján dolgozták ki, mások viszont épp ennek az ellenkezőjét állítják. Biztosan van benne valami igazság, de talán okosabb, […]

Ma már mindenhol különböző fogyókúrákról és egészségmegőrző diétákról olvashatsz, azonban nem biztos, hogy mindig az igazat. A színdiéta is egy ilyen megosztó elmélet. Többen állítják, hogy ez a módszer igenis megállja a helyét, hiszen az ősi tudományok alapján dolgozták ki, mások viszont épp ennek az ellenkezőjét állítják. Biztosan van benne valami igazság, de talán okosabb, ha a felszín mögé nézünk.

Mi is az a színdiéta?

A színdiéta lényege rendkívül egyszerű. Az elmélet szerint mindössze annyit kell tenned, hogy a különböző napokon, különböző színű élelmiszerek kerüljenek a tányérodra. Például hétfőn csak fehéreket, kedden csak pirosakat, szerdán zöldeket és így tovább. Létezik azonban olyan változat is, ami szerint étkezésenként kell váltogatnod három színt: a pirosat, a zöldet és a sárgát. Ez a fajta diéta a zöldségekre és a gyümölcsökre alapoz. Ha betartod a színek változtatását, állítólag megszabadulhatsz a súlyfeleslegedtől, és a zsírpárnáktól, valamint feltöltheted szervezeted rendkívül sok vitaminnal is.

shutterstock_69217081.jpg ()Hogy jön ide a Feng-shui?

Bizonyos szakemberek állítják, hogy a színeknek sokkal fontosabb szerepük van az étrendünkben, mint azt gondolnánk. Az elmélet szerint minél színesebben táplálkozunk, annál egészségesebbek leszünk, hiszen az ételek színe hatással van az egészségünkre és a lelki állapotunkra. Persze ezzel semmi gond nem lenne, hiszen régóta tudjuk, hogy például a piros, a zöld és a narancssárga zöldségek és gyümölcsök nagyon sok antioxidánst tartalmaznak, amik valóban jótékony hatással vannak ránk. Ezt manapság divatosan Feng-shui táplálkozástudománynak nevezik a szakemberek, azonban ezzel nem mindenki ért egyet.

Rózsa Andrea diplomás Feng-shui mester lerántja a leplet

„Szeretnék mindenféle tévhitet eloszlatni a Feng-shuival kapcsolatban: Ez bizony kőkemény metafizika. Számolások, mérések, elemzések, táblázatok, ok-okozati összefüggések. Semmi spiritualitás. Ez egy több ezer éves tudomány. Segítségével megtanulhatjuk, hogy hogyan harmonizáljuk a természet erejét, a chi-t, azért hogy támogassuk egészségünket és megteremthessünk egy jobb és minőségibb életet magunknak, vagy akár másoknak is.

Maximalizáljuk a rendelkezésünkre álló energiákat! A testalkatunkat is vissza lehet vezetni energetikai szintre. Öt őselem létezik: fa, tűz, föld, fém, víz. Ezt annak a napnak az energiája határozza meg, amikor születettünk. Természetesen lehet Feng-shui szerint étkezni, erősíteni egy energetikailag gyenge személyt: például egy gyenge, víz eleműnek sok erőset, csípőset kell ennie.

„Az új irányzatok foglalkoznak a színdiétával és hasonló dolgokkal, de az ősi technikákban nincsen semmi ilyesmi. Az viszont tény, hogy a legmagasabb antioxidáns-tartalmú zöldségek és gyümölcsök lilák, pirosak, sárgák…”- mondja Andrea. Szóval: táplálkozzunk színesen!

Wellness Cafe tipp: Ha komolyabban érdekel a Feng-shui, keresd meg szakértőnket: www.fengshui88.hu Itt rengeteg dolgot tudhatsz meg az egészséges életmódról és sok más érdekességről.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X