Főoldal > DIÉTA > Ez a 10 legjobb tavaszi fogyasztó étel

Ez a 10 legjobb tavaszi fogyasztó étel

fogyókúragyümölcstavaszzöldség
0

Írta: and

Articsóka Az articsóka amellett, hogy nagyon egészséges, egy adag mindössze 64 kalóriát tartalmaz, és annyi rostot, hogy hosszú időn keresztül nem fogod magad éhesnek érezni. Plusz, az articsóka természetes módon csökkenti a koleszterin-szintet. Kitűnő választás zöldségköretnek, de megbolondíthatod egy kis joghurtos mártással is. Cukorborsó Kiskorodba minden bizonnyal te is szeretted kibogozni a borsót a héjából. […]

Articsóka

Az articsóka amellett, hogy nagyon egészséges, egy adag mindössze 64 kalóriát tartalmaz, és annyi rostot, hogy hosszú időn keresztül nem fogod magad éhesnek érezni. Plusz, az articsóka természetes módon csökkenti a koleszterin-szintet. Kitűnő választás zöldségköretnek, de megbolondíthatod egy kis joghurtos mártással is.

Cukorborsó

Kiskorodba minden bizonnyal te is szeretted kibogozni a borsót a héjából. Egy hüvelynyi borsó mindössze 26 kalóriát tartalmaz, mely salátához, leveshez, főzeléknek, sőt nassolnivalónak is kitűnő. Valamint rendkívül gazdag B9- és K-vitaminban és rostban egyaránt.

Eper

10fogyi2.jpg ()Mindannyiunk kedvence, az eper tartalmazza az összes gyümölcs közül a legtöbb öregedésgátló antioxidánst, valamint kalóriában is rendkívül szegény. Egy csésze eper mindössze 49 kalóriát tartalmaz. Természetesen semmi zsír, viszont annál több rost található benne. Az eper emellett segít a rák megelőzésében is.

Spárga

Egy nagyobb darab spárga mindössze 4 kalóriát tartalmaz. Már eme tény miatt is érdemes a spárgával barátságot kötnöd. További jó hír, hogy a spárga rengeteg vizet tartalmaz, ezért segít szervezeted hidratálásában, így bőröd hosszú ideig megőrzi rugalmasságát, valamint serkenti az anyagcserét, mely által több kalóriát tudsz elégetni. Gazdag A- és C-vitaminban, és jelentős a rákmegelőző hatása is.

Koriander

Ez a fűszernövény a diétázók kedvence lehet. Miért is? Fél csészényi friss koriander mindössze 1 kalóriát tartalmaz, ezért a fogyáshoz is nagyban hozzásegít. Nem beszélve arról, hogy sokféleképpen felhasználhatod, hiszen számos ételt tudsz vele ízesíteni.

Uborka

Rendkívül kalóriaszegény zöldségről van szó. Egy csészényi csak 16 kalóriát tartalmaz. Mindez annak köszönhető, hogy az uborka tele van rosttal és vízzel, melyek aztán képesek hosszú távon eltelíteni. Éppen ezért érdemes az étrendedben rendszeresíteni az uborkát.

Ananász

Hagyjuk most a konzerves variációt, válaszd a friss ananászt! Igaz, hogy az ananász gazdag gyümölcscukorban, de pár szelet csak 82 kalóriát tartalmaz. Valamint az ananász tartalmaz egy olyan enzimet, mely csökkenti szervezetedben a gyulladást és rákmegelőző hatása van, valamint képes csillapítani a gyomorfájdalmat is.

Avokádó

Az avokádó, bár gazdagabb zsírban és kalóriában, mint az imént említett zöldségek és gyümölcsök (egy fél szelet kb. 120 kalóriát és 11 gramm zsírt tartalmaz) ezek viszont szívbarát, telítetlen zsírok. Mindemellett az avokádó igazi vitaminbomba, hiszen gazdag A-, E-, D- és K-vitaminokban. Az avokádó remek kiegészítője lehet a szendvicsednek vagy a salátádnak.

Banán

Gyorsan valami nassra van szükséged? Válaszd a banánt, mely amellett, hogy finom, egyben egészséges is. Egy darab kb. 100 kalóriát tartalmaz, és nagyon sokoldalú gyümölcs. Fel tudod használni a müzlidhez, meg tudod kenni egy kis mogyoróvajjal, összeturmixolhatod, de magában is remek választás. Mindemellett a banán helyrerakja a vércukorszinted, és hosszú távra ellát energiával

Nektarin

Áprilisban van a nektarin szezonja, ezért érdemes rákapnod, ugyanis ez a szuperédes gyümölcs csak 60 kalóriát tartalmaz, tele van rosttal, és csökkenti a koleszterinszintet is. Mindemellett rákmegelőző hatása van, és a szívelégtelenségek kialakulásának megelőzésében is segít.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X