Főoldal > DIÉTA > Szuper tippek súlyvesztéshez – erről eddig nem hallottál!

Szuper tippek súlyvesztéshez – erről eddig nem hallottál!

alvásedzésétkezésfogyókúrasúlyvesztésvásárlás
0

Írta: and

Már annyi különböző diéta, edzésterv és fogyást elősegítő termék van, hogy szinte mindannyian azt hisszük, hogy szakértők vagyunk abban, hogyan hozzuk magunkat formába. Ennek ellenére a kilók leadását még mindig nagy rejtély övezi. Sokan a birtokában vannak néhány „kipróbáltam és használt” típusú trükknek, mások úgy gondolják, tudják a tökéletesre edzett test titkát, de nagyon kevesen […]

Már annyi különböző diéta, edzésterv és fogyást elősegítő termék van, hogy szinte mindannyian azt hisszük, hogy szakértők vagyunk abban, hogyan hozzuk magunkat formába. Ennek ellenére a kilók leadását még mindig nagy rejtély övezi. Sokan a birtokában vannak néhány „kipróbáltam és használt” típusú trükknek, mások úgy gondolják, tudják a tökéletesre edzett test titkát, de nagyon kevesen képesek felgyorsítani a fogyásukat. Ha az alábbi tippeket még ma elkezded alkalmazni, könnyebben sikerülhet elérned a valaha volt legjobb formádat!

Motiváljon a hűtőd!

A hűtőd igenis a segítségedre lehet abban, hogy a helyes irányba tereljen. Hány ígéretes diétád fuccsolt be egy-egy éjszakai hűtőtúra alkalmával? Valószínűleg túl sok ahhoz, hogy megszámold. Még ha a hűtőszekrényed egészséges ételekkel is van tele, túl csábító lehet, amikor rád tör éjszaka a farkaséhség. Itt egy tipp ahhoz, hogy a hűtődet a te oldaladra állítsd, és ezáltal megakadályozd éjszaka a kalóriák lerakódását: tegyél egy post-it-et a hűtődre, amin az van, hogy „este 6-tól zárva”, vagy még jobb, ha ráteszel egy képet magadról, amin a legrosszabb formádban voltál. Ha minden egyes alkalommal a rémálmoddal kell szembenézned, amikor kinyitod az ajtót, kétszer is meggondolod majd, mielőtt éjszakai nassolásra adnád a fejedet.

Vidd ki a kardióedzésedet!

ujdieta2.jpg ()Igaz, hogy a kardióedzéseket a futógép, a szobabicikli, vagy a lépcsőzőgép segítségével már a teremben is könnyen letudhatod, azonban jóval több kalóriát égethetsz el, ha az anyatermészet kihívásaival nézel szembe. Ha a kardiózás keretei között sétálni, vagy kocogni szeretnél, keress egy helyi parkot, vagy egy közeli erdőt. Egyenetlen talajon jobban edzed a testedet, mert így a váz- és a stabilizáló izmaidat is erősen igénybe veszed. Minél több izmodat mozgatod át az edzésed során, annál több kalóriát fogsz elégetni. Ha inkább kerékpároznál, hagyd a szobabiciklit, és irány a természet! Egy kirándulás során kipróbálhatod a hegyi kerékpározást is, ami nem csak izgalmasabb, mint a szobabiciklizés, de így akár 100 kalóriával többet elégethetsz óránként.

Hallgass a testedre!

Úgy érzed, kimerült, stresszes állapotba kerültél, és a súlyvesztésed is megállt? Gondold át, mennyit alszol éjjelente. A kutatások kimutatták, hogy az alvás mennyisége és mélysége befolyásolhatja két étvágyhoz köthető hormon, a leptin és a ghrelin termelődését. Ha alváshiányban szenvedsz, az könnyen sóvárgáshoz vezethet, így pedig túl sokat ehetsz a nem megfelelő típusú ételekből. Éppen ezért fontos, hogy minden nap legalább 8 órát aludj, így több energiád lesz, és a tested is felkészül a súlyvesztésre.

Vásárolj a kitűzött célhoz!

A ruhavásárlás során remekül motiválhat, ha nem olyan darabokat veszel, amik a jelenlegi méretedre jók, hanem olyanokat, amikbe bele szeretnél férni. Ha 42-es méretet hordasz, és szeretnél 38-asra váltani, akkor vásárolj 38-as ruhákat! Amint elérted, amit kitűztél, megjutalmazhatod magad az új darabokkal. Továbbá, emlékezz erre, amikor ételt vásárolsz: „Ha megveszed, meg is eszed!” Az élelmiszerboltokba sose menj üres gyomorral! Meglepődnél, ha utólag látnád, milyen impulzusszerűen vásárolsz, ha éhes vagy. Éppen ezért vásárolj tele gyomorral és egy listával, hogy csak azokat az ételeket szerezd be, amelyek támogatják a fogyásodat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X