Főoldal > DIÉTA > 5 tuti tipp, hogy legyőzd a sóvárgást

5 tuti tipp, hogy legyőzd a sóvárgást

étkezésfőzéskajanaplónassolás
0

Írta: and

Ne éhezz többet! Rengetegen esünk abba a hibába, hogy időhiány miatt csak gyorsan bekapunk valamit ebédre, vagy éppen kihagyunk akár több étkezést is. Ennek eredménye, hogy a vércukor-szint a padlóig zuhan, és farkasétvágyunk lesz. És természetesen nem kertész salátát fogunk kívánni, hanem minél több szénhidrátot, például tésztát, péksüteményt minden mennyiségben, mely előbb-utóbb az alakunkon is […]

Ne éhezz többet!

Rengetegen esünk abba a hibába, hogy időhiány miatt csak gyorsan bekapunk valamit ebédre, vagy éppen kihagyunk akár több étkezést is. Ennek eredménye, hogy a vércukor-szint a padlóig zuhan, és farkasétvágyunk lesz. És természetesen nem kertész salátát fogunk kívánni, hanem minél több szénhidrátot, például tésztát, péksüteményt minden mennyiségben, mely előbb-utóbb az alakunkon is meg fog látszani.

Tipp:
Napi ötszöri-hatszori étkezés. Ha betartod, hogy naponta többször eszel kisebb adagokat, elkerülheted a kínzó éhséget, és azt, hogy farkasétvágyad kalóriabombákkal csillapítsd.

Előzd meg a nassolást!

Unatkozol? Szomorú vagy? Ilyenkor nincs is gyorsabb és hatékonyabb megoldás, mint egy szelet csoki vagy egy-két sütemény a cukrászdában. Mondanunk se kell, e megoldás hátulütője szintén a körméreteiden és a mérlegeden fog meglátszódni. Az érzelmi evést nehéz leküzdeni, de nem lehetetlen.

sovargas2.jpg ()Tipp:
Az első lépés, hogy vezess kajanaplót, és mindent jegyezz fel a fél kiflitől kezdve a két deci kóláig, amit aznap elfogyasztottál. Ha a nap végén szembesülsz a tényekkel, látni fogod, hogy hosszútávon ez az étrend nem kifizetődő. Ha a csokit vagy a chipset viszont felváltod gyümölcsre, vagy egy könnyű salátára, azzal nemcsak a vonalaidat őrzöd meg, de a lelkiismereted is nyugodt marad.

Kerüld a telített zsírokat!

Sajnos a mai étkezési kultúrában, mikor úton-útfélen pizzák és hamburgerek csábítgatnak minket, nehéz elkerülni a telített zsírok csapdáját, melyek nemcsak a vonalaidat, de az egészségedet is veszélyeztetik. Sőt, még éhesebb leszel tőlük.

Tipp:
Természetesen a telített zsírok minél tudatosabb kerülése, és a telítetlen zsírok előtérbe helyezése. Ezt kedvenc ételeiddel is meg tudod oldani, például tarjás pizza helyett zöldségeset rendelsz, vagy rántott csirke helyett halat fogyasztasz.

Légy konyhatündér!

Bár sokkal egyszerűbb megoldás az ételrendelés, vagy leugrani a közeli gyorsétkezdébe, hidd el, akkor lehetsz a legbiztosabb benne, hogy mit fogyasztasz, ha te magad készíted el. Így elkerülheted az alattomosan megbúvó kalóriákat és zsírokat.

Tipp:
Ha eddig nem voltál túl tevékeny a konyhában, ma már ezernyi szakácskönyv közül válogathatsz, melyek segítségével könnyen és gyorsan egészséges ételt tudsz az asztalra varázsolni. Így nemcsak a saját vonalaidat és egészségedet óvod meg, hanem a családodét is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X