Főoldal > DIÉTA > 6 fantasztikus zsírfaló – Próbáld ki!

6 fantasztikus zsírfaló – Próbáld ki!

diétaételfogyókúratáplálkozászsírégetés
0

Írta: and

Bogyós gyümölcsök Az eredményes fogyás titka a rostdús táplálkozásban rejlik, amelyet a szezonális gyümölcsökkel remekül megvalósíthatsz.A szeder, a ribizli, az eper és a málna rendkívüli hatással bírnak a szervezetre, hisz rengeteg ásványi anyagot, antioxidánst, flavonoidokat és C-vitamint tartalmaznak. Ezek a csodaszerek amellett, hogy erősítik az immunrendszert, támogatják a felesleges eltüntetését is, és nem utolsósorban szépítik […]

Bogyós gyümölcsök

Az eredményes fogyás titka a rostdús táplálkozásban rejlik, amelyet a szezonális gyümölcsökkel remekül megvalósíthatsz.
A szeder, a ribizli, az eper és a málna rendkívüli hatással bírnak a szervezetre, hisz rengeteg ásványi anyagot, antioxidánst, flavonoidokat és C-vitamint tartalmaznak. Ezek a csodaszerek amellett, hogy erősítik az immunrendszert, támogatják a felesleges eltüntetését is, és nem utolsósorban szépítik bőrödet.

Pulykamell sonka

Számos fogyókúrás program alapeleme a fehérjékben gazdag pulykahús. Olyan nélkülözhetetlen aminosavakat tartalmaz, amelyek szerepet játszanak mozgás közben az izomtömeg megőrzésében, miközben hatékonyan égetik a zsírt. A benne lévő értékes vitaminok (vas, B-vitamin, nátrium, kálium, kalcium) hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez, így teljes kiőrlésű kenyérrel, vagy tavaszi salátával büntetlenül fogyaszthatod.

zsirfalo2.jpg ()Enova olaj

A világszerte egyre népszerűbbé főzőolaj Japánból származik, és tulajdonképpen nem más, mint a szója és a repceolaj keveréke. E telítetlen étolaj másképp metabolizálódik, mint a hagyományos olajak, ami azt jelenti, hogy fogyasztásával szervezeted több zsírt éget és kevesebbet tárol.
Az Enova olaj magas fehérje-, illetve alacsony zsírtartalma miatt nem hizlal, így bátran használhatod főzéshez, sütéshez vagy öntetekhez.  Ha különleges ízekre vágysz, a friss salátára locsolj pár cseppet belőle és keverj hozzá néhány szál apróra vágott bazsalikomot vagy rozmaringot.

Földimogyoró

zsirfalo3.jpg ()A nassolás egyik legegészségesebb alternatívája a sózatlan földimogyoró, amely A-, B-, C-, E-vitaminokban, kalciumban, rostokban és ásványokban egyaránt gazdag.  Az olajos magvakban található esszenciális zsírsavak lassan emelik a vércukorszintet, mérséklik az éhséget és serkentik a zsírégetést. Amerikai kutatók szerint magas zsírtartalma ellenére azok, akik étrendjükbe rendszeresen beiktatják a földimogyorót, vékonyabbak, mint az olajos magvakat nem fogyasztók.
A földimogyoró akár müzlihez, akár salátákhoz keverve értékes kiegészítője lehet bármilyen diétának.

Alacsony zsírtartalmú joghurt

Tudtad, hogy a zsírszegény joghurtok csodára képesek a zsírégetésben?
A natúr joghurt – magas kalciumtartalma miatt – nem csupán az emésztőrendszer optimális működését, a csontok erősítését szolgálja, ám a benne lévő lecitin a testsúlycsökkenés lényeges eleme azáltal, hogy segíti a testzsír lebomlását, illetve gátolja annak kialakulását.

Wellness Cafe tipp:
Üdítő turmixot készíthetsz joghurtból és friss bogyós gyümölcsökből, amit akár a munkahelyedre is magaddal vihetsz.

Natúr zabpehely

Ha szeretnéd energikusan kezdeni a napot, egy adag tejjel összekevert zabpehelynél nincs is jobb étel. A zabpehely rostokban gazdag, alacsony zsírtartalmú, és a szervezet számára létfontosságú aminosavakból 7 található meg benne. További előnye, hogy a többi gabonaféléhez képest szénhidrát-tartalma alacsony, fogyasztása teltségérzetet ad, könnyen emészthető, illetve lassítja a zsírok felszívódását.

Wellness Cafe tipp:
Főzz meg 1,5 deci tejben 1 evőkanál zabpelyhet, majd keverj hozzá 20 deka friss málnát és 1,5 deci natúr joghurtot. Végezetül édesítsd mézzel vagy juharsziruppal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X