Főoldal > DIÉTA > A karcsú nők legtutibb fogyókúratippjei

A karcsú nők legtutibb fogyókúratippjei

egészségétkezéskarcsúságmértéktartástestmozgás
0

Írta: and

1. Mozgásorientáltság  A vékony nő józanésszel gondolkodik és tisztában van azzal, hogy formás idomait kizárólag rendszeres testmozgással őrizheti meg. A cél érdekében cselekszik, szán rá legalább napi fél órát, autó helyett bringával jár, szívesen gyalogol, és nem esik kétségbe akkor sem, ha elromlik a lift. Wellness Cafe tipp: Keress olyan mozgásformákat, amelyeket szívesen végzel, vagy […]

1. Mozgásorientáltság 

A vékony nő józanésszel gondolkodik és tisztában van azzal, hogy formás idomait kizárólag rendszeres testmozgással őrizheti meg. A cél érdekében cselekszik, szán rá legalább napi fél órát, autó helyett bringával jár, szívesen gyalogol, és nem esik kétségbe akkor sem, ha elromlik a lift.

Wellness Cafe tipp: Keress olyan mozgásformákat, amelyeket szívesen végzel, vagy szervezz közös órákat a barátaiddal! A közösségi élmények még jobban lelkesítenek majd.

karcsunocikk.jpg ()2. Mértékletesség

Egy karcsú nő számára az étkezés nem pótcselekvés. Ő csak akkor, eszik, ha igazán éhes. Mottója a „többször kevesebbet”, így testének minimális esélyt ad arra, hogy elraktározza a csúnya felesleget. Mindig megadja a módját az étkezésnek, nem olvas közben újságot, nem néz tévét sem, és pontosan tudja, hogy csupán 20 perc elteltével jelzi szervezete a jóllakottság-érzetet.

Wellness Cafe tipp: Felezd meg a szokásos adagodat, majd fokozatosan növeld saját magadban a tudatosságot, hogy a kevesebb mennyiség is elégséges.

3. Ellenállóképesség

A bomba alakú nő is imád enni, ám nem enged a gyorséttermek, a cukrászdák csábításának, és a mennyiség helyett a minőségre fókuszál. Örömét leli egy lédús barackban, egy könnyű salátában és boldogságát nem egy tábla csokitól, vagy egy zacskó chipstől várja.
A vékony nő tehát erős önkontrollal bír, és alakjának megőrzése érdekében szigorú szabályokat követ.

Wellness Cafe tipp: Ha rád törne az éhség, rágcsálj el 2-3 szem aszalt gyümölcsöt – kiváló étvágycsökkentő.

4. Bölcsesség

Ha a bárpultnál italt választ, a jó testű nő az édes borok helyett szárazat, vagy pezsgőt rendel.
Életében a víz kulcsfontosságú, így mindig van nála egy üveggel, amiből naponta több literrel is megiszik. A vékony nő számára a jó alvás valóságos elixír, és azt is tudja, hogy minél többet pihen, annál kevésbé lesz éhes.

Wellness Cafe tipp: Alvás előtt ne fogyassz édességet, mert megnő a vércukorszinted, és nehezebben alszol el.

karcsunocikkketto.jpg ()6. Kiegyensúlyozottság

A tökéletes testű nő 1-2 kiló súlyfelesleget is azonnal észrevesz, és rögtön cselekedni kezd. Tisztában van azzal is, hogy jó alakja rendszeres testmozgással, egészséges táplálkozással tartható szinten, soha nem akar másokhoz hasonlítani, és nem keres kalóriadús megoldásokat érzelmi kibillenéseinek helyreállítására. 

Wellness Cafe tipp: Ha sokszor unalmadban vagy bánatodban esel a hűtőszekrénynek, mielőtt rád törne az újabb falási kényszer, hívj fel egy barátot, és sétáljatok egyet.

7. Táplálkozás-tudatosság

A vékony nő harcban áll a gyilkos, génmanipulált és mirelit élelmiszerekkel, és tiltólistára helyezi a cukrozott üdítőket. Helyettük teljes kiőrlésű pékárukat, friss zöldségeket és gyümölcsöket vásárol, ellenőrzi származásukat, és időt-, energiát nem sajnálva, amit csak lehet, saját kezűleg készít el.

Wellness Cafe tipp: Felejtsd el a drasztikus fogyókúrákat, iktass be étrendedbe minél több frissen préselt zöldséglevet, és minden étkezésnél fogyassz gyümölcsöt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X