Főoldal > DIÉTA > Ébresztő! Van 20 perced egy tökéletes napra?

Ébresztő! Van 20 perced egy tökéletes napra?

egészségfáradtságreceptreggelitáplálkozás
0

Írta: and

Forradalmasítsd a táplálkozást Werner Kollath német orvos, táplálkozástudós a gabonafélék, a nyers ételek élettani hatásait vizsgálta, és megállapította, hogy minél frissebb, természetesebb az az étel, amit elfogyasztunk, annál hasznosabb a szervezetünk számára.  A professzor alapvető élelmiszerként a főzés nélküli, áztatott gabonaféléket javasolta, ugyanis áztatás következtében a gabonákban erjedési folyamatok indulnak be, míg bizonyos anyagok lebomlanak, […]

Forradalmasítsd a táplálkozást

Werner Kollath német orvos, táplálkozástudós a gabonafélék, a nyers ételek élettani hatásait vizsgálta, és megállapította, hogy minél frissebb, természetesebb az az étel, amit elfogyasztunk, annál hasznosabb a szervezetünk számára.  A professzor alapvető élelmiszerként a főzés nélküli, áztatott gabonaféléket javasolta, ugyanis áztatás következtében a gabonákban erjedési folyamatok indulnak be, míg bizonyos anyagok lebomlanak, így megváltozik a táplálék minősége.

Kutatásai szerint a reggeli a legfontosabb étkezés, hisz ez határozza meg, hogyan kezdjük a napot, így nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra, mit is eszünk. Kollath a fermentált búza alapot értékes és gazdag összetevőkkel egészítette ki, ezek együttese szolgál a teljes értékű reggelihez. Ha étkezési szokásaidat korszerűsíted, és reggelenként áztatott gabonaféléket fogyasztasz, akár gyümölccsel, vagy gyümölcslével, 4-5 órán keresztül sem leszel éhes és nagy lépéseket teszel egészséged védelméért.

muzli3.jpg ()

Nincs többé fáradtság

A nyers reggeli előnye, hogy nem terheli meg a gyomrot, javítja a teljesítőképességet és csökkenti a koleszterinszintet, ami a szervezet biológiai egyensúlyából következik. A Kolláth-reggeli kiváló méregtelenítő, étvágycsökkentő, anyagcsere-javító, s nem utolsósorban karcsúbb alakot és szebb bőrt, hajat eredményez.

Ezeket próbáld ki!

1. Hozzávalók:
300 gramm friss gyümölcs, 1 evőkanál aprított mogyoró, 2 teáskanál méz, 2 csésze natúr joghurt, 300 gramm búza- vagy zabpehely, 2 teáskanál lenmag, 1 csipet tejcukor, fél teáskanál citromlé.
Este 1 deci vízbe áztasd be a búza- vagy zabpelyhet. Másnap a gyümölcsöket a citromlével, a mézzel és a tejcukorral keverd össze, majd a gabonapelyhet is a lenmaggal, a joghurttal. Tedd a mixet egy nagyobb tálba, és szórd meg a tetejét mogyoróval.

muzli2.jpg ()2. Hozzávalók:
400 gramm búza-, rozs-, zab- és árpapehely, 100 gramm friss gyümölcs, 150 gramm aszalt gyümölcs, 1 alma, 2 teáskanál méz, 1 evőkanál aprított dió, fél teáskanál citromlé.
Áztasd be előző este az aszalt gyümölcsöt és a pehelykeveréket 1 deci vízben. Reggel keverd össze ezeket, tedd hozzá a friss gyümölcsöket, majd reszeld bele az almát, és csurgasd rá mézet, a citromlevet. Rendezd az egészet egy tálkába, a tetejét szórd meg dióval, vagy szezámmaggal.

3. Hozzávalók:
3 evőkanál kukorica, 6 evőkanál víz, 1 alma, 1 evőkanál mandula, negyed banán, 1 evőkanál szőlő, 1 teáskanál citromlé, 2 evőkanál tejszín, 300 gramm szezonális gyümölcs.
A kukoricát előző este áztasd be a vízbe, és hagyd megduzzadni. Másnap az aprított mandulát, az almát, a szőlőt, a banánt keverd össze a citrom levével, majd add hozzá a beáztatott kukoricát és lassan öntsd rá a tejszínt. Tedd a keveréket egy müzlis tálba, majd tálalás előtt szórd meg a gyümölccsel.

Wellness Cafe tipp:
A finom és friss ételt a nap bármely szakaszában fogyaszthatod, hisz kiválóan támogatja az emésztési folyamatokat.

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X