Főoldal > DIÉTA > Egészséges és finom – Így készül a házi fagyi

Egészséges és finom – Így készül a házi fagyi

fagyifagyikészítésfagylaltformajégkrémjégnyalóka
0

Írta: and

Ha igazán egészséges és finom fagyit szeretnél, akkor bizony otthon kell elkészítened, hiszen akkor biztos lehetsz benne, hogy nincs benne semmi, ami nem oda illik. Ráadásul mindig pont olyat készíthetsz, amilyet éppen megkívánsz, és jólesik. Szerezz be fagylaltformát A fagyi és mindenféle jégkrém készítésének legfontosabb kelléke,a jégkrémforma, ami egy műanyag kis tartóból és pálcikákból áll. […]

Ha igazán egészséges és finom fagyit szeretnél, akkor bizony otthon kell elkészítened, hiszen akkor biztos lehetsz benne, hogy nincs benne semmi, ami nem oda illik. Ráadásul mindig pont olyat készíthetsz, amilyet éppen megkívánsz, és jólesik.

Szerezz be fagylaltformát

A fagyi és mindenféle jégkrém készítésének legfontosabb kelléke,a jégkrémforma, ami egy műanyag kis tartóból és pálcikákból áll. Ilyen kis formákat általában hatos csomagokban kaphatsz egy alappal, amibe mindet beleállíthatod (IKEA, 495 Ft.) vagy készíthetsz magad is, ha nincs kedved venni. Otthon készíthetsz fagylaltformát, például kis méretű műanyag kávéspoharakból, és a gyógyszertárakban kapható spatulákból is.

Gyümölcsös jégnyalóka

Hozzávalók: gyümölcsök, gyümölcslé, víz, méz

A jégnyalóka a legkönnyebben elkészíthető fagylaltféleség. Egyáltalán nem hizlal, és még a szomjadat is oltja. Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsléből készítheted, de mindenképpen figyelj oda a vásárlásnál, hogy 100 százalékos legyen. Ha magad szeretnéd elkészíteni, azt is megteheted egy gyümölcsfacsaró segítségével.
A gyümölcsléhez adj egy kis mézet, mert fagyasztva savanykásabbnak érzed majd az ízét. Alaposan keverd el, majd kóstold meg, hogy elég édes-e. Ha kész vagy, töltsd a formákba, tedd bele a pálcikákat, és fagyaszd a mélyhűtőben két-három órát.

Gyümölcsökből is készíthetsz jégnyalókát, ami jóval tartalmasabb. Ehhez a gyümölcsöket le kell turmixolnod, majd a péphez adj mézet, hogy jó édes legyen, és egy-két kanál vizet, hogy kissé hígabb legyen. Ezt ugyanúgy kell a formákba önteni és lefagyasztani, viszont kissé több időre van szüksége, hogy teljesen megfagyjon.

fagyi2.jpg ()

Lágy jégkrém

Hozzávalók: gyümölcsök, natúr joghurt, méz, habtejszín

Ehhez a fajta fagylalthoz inkább bogyós gyümölcsöket, barackot és olyan gyümölcsöket vegyél, amiket turmixolni lehet. Ha a gyümölcsöket összeturmixoltad, akkor add hozzá a péphez a joghurtot és a mézet, majd újra turmixold át egy-két percig. Érdemes megkóstolni, és jó, ha kissé édesebbre csinálod, mert még bele kerül a hab is. Egy másik tálban 5-6 kanál habtejszínt verj fel kemény habbá, majd óvatosan keverd hozzá a gyümölcsös joghurthoz. Ha kész, kanalazd a fagylaltformákba és tedd be a mélyhűtőbe négy-öt órára.

Tippek, hogy még finomabb legyen

Ha citromos vagy erdei gyümölcsös jégnyalókát vagy jégkrémet készítesz, nagyon jól illik hozzá a menta. Néhány menta levelet apríts fel kis darabokra, és mielőtt a formába teszed a fagylaltot, keverd hozzá.

Meleg estékre készíthetsz alkoholos fagyit is. A krémhez vagy a püréhez keverj egy kanál alkoholos italt, ami illik a gyümölcsökhöz. Ezzel vigyáznod kell majd, mert nem fog annyira megfagyni, így gyorsabban is olvad majd.

Ha a jégkrémedet szeretnéd még jobban feldobni, akkor nyugodtan tehetsz bele mindenféle gyümölcsdarabot, diót, mogyorót, vagy akár csokidarabokat is.

A krémes fagylaltot nem kell kis formákba töltened, egy nagyobb műanyag tálban is lefagyaszthatod, amiből aztán egy fagyiskanál segítségével gombócokban szedheted ki, és igazán különleges fagylaltkelyheket állíthatsz össze.

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X