Főoldal > DIÉTA > Így válaszd ki az egészségesebb ételt!

Így válaszd ki az egészségesebb ételt!

alapélelmiszeregészségeskenyérkrumplirizstésztazöldség
0

Írta: and

Fehér rizs helyett barnarizs Bár hosszabb ideig tart megfőzni, mint fehér társát, a barnarizsben lévő értékes összetevők miatt megéri befektetni ezt a kis plusz energiát. A fehér rizsből a gyártás során lehántják a vitaminokat, rostot, antioxidánsokat, és egyéb olyan fontos elemeket, melyekre a szervezetnek szüksége van. A barnarizs esetében viszont ilyen procedúra nem történik, így […]

Fehér rizs helyett barnarizs

Bár hosszabb ideig tart megfőzni, mint fehér társát, a barnarizsben lévő értékes összetevők miatt megéri befektetni ezt a kis plusz energiát. A fehér rizsből a gyártás során lehántják a vitaminokat, rostot, antioxidánsokat, és egyéb olyan fontos elemeket, melyekre a szervezetnek szüksége van. A barnarizs esetében viszont ilyen procedúra nem történik, így jóval egészségesebb is.

Fehér krumpli helyett édesburgonya

Habár megszoktuk a  hagyományos burgonyát, összetevőit tekintve érdemes átváltanod az édes fajtára, ugyanis jóval több kalciumot, káliumot, B-vitamint, magnéziumot és rostot tartalmaz. Nem beszélve arról, hogy antioxidáns-tartalma is kiemelkedő.

 Fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű

etel2.jpg ()Ezt már számos helyen olvashattuk, de mi sem hagyhatjuk ki: a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér sokkal több értékes tápanyagot tartalmaz, mint a finomított, fehér lisztből készült társa. Valamint antioxidánsokban is gazdag, melyek segítenek megelőzni bizonyos rákos megbetegedések kialakulását.

Konzerv helyett fagyasztott zöldség

Bár tény, hogy még mindig jobb, ha konzerves zöldséget fogyasztasz, mintha egyáltalán nem ennél, de fontos megjegyezni, hogy a konzerves sok nátriumot tartalmaz, és a frissességük is vitatható. A fagyaszott zöldséget viszont a lehető leghamarabb lefagyasztják, ezért megőrzik a bennük lévő értékes összetevőket, valamint jobban fel is tudod használni őket sütés-főzés során.

Fehér helyett teljes kiőrlésű tészta

Akárcsak a kenyér esetében, a teljes kiőrlésű tészta gazdagabb rostban, magnéziumban, káliumban, mint fehér rokona. Ráadásul már mindenféle formában elérhető, így nem kell aggódnod, hogy nem tudod elkészíteni kedvenc makarónis ételedet, vagy nem tudsz összeütni egy lasagne-t.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X