Főoldal > DIÉTA > 5 tipp a hatékonyabb kalóriaégetéshez

5 tipp a hatékonyabb kalóriaégetéshez

egészségfogyókúrakalóriakalóriaégetéstáplálkozás
0

Írta: and

Ha egy kicsit odafigyelsz, nem kell többet koplalnod. Kis odafigyeléssel segíthetsz szervezetednek, hogy önmaga elégesse a fölösleges kalóriákat. Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod ötleteinket, biztos lehetsz benne, hogy nem csak a kilók fognak leolvadni rólad, hanem egészségi állapotodon is sokat javíthatsz. Próbáld ki, meglátod, megéri! Mindenképp reggelizz, de egészségesen! A táplálkozás szakértők szerint legfontosabb étkezésünk […]

Ha egy kicsit odafigyelsz, nem kell többet koplalnod. Kis odafigyeléssel segíthetsz szervezetednek, hogy önmaga elégesse a fölösleges kalóriákat. Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod ötleteinket, biztos lehetsz benne, hogy nem csak a kilók fognak leolvadni rólad, hanem egészségi állapotodon is sokat javíthatsz. Próbáld ki, meglátod, megéri!

Mindenképp reggelizz, de egészségesen!

A táplálkozás szakértők szerint legfontosabb étkezésünk a reggeli, aminek az az oka, hogy reggel szervezetünknek hatalmas energiára van szüksége, hogy megkezdje a tökéletes működést, és egész nap bírja az iramot. Az egészséges szénhidrátok biztosítják az energiát, azonban nem növelik a vércukorszintet, és nem hizlalnak. A legjobb egészséges reggeli a tojás, a tofu, a teljes kiőrlésű pirítós, vagy a zabpehely, amihez fogyaszthatsz joghurtokat és gyümölcsöket is. Ha egy jó reggelivel kezded a napot, sokáig tele leszel energiával, és nem fogsz kimerülni a munkában.

muzlicikk.jpg ()Hallgass a gyomrodra!

Ha érzed, hogy éhes vagy, és ezt már a gyomrod is jelzi különböző hanghatásokkal, akkor mindenképpen egyél. Azt azonban fontos betartani, hogy inkább többször kevesebbet fogyassz, mint egyszer annyit, hogy már mozdulni sem bírsz, ez ugyanis nem kicsit hizlal. Ha túl sokat eszel, akkor a kalóriatöbbletet, amit már nem tud feldolgozni a szervezeted, azt zsírként fogja elraktározni, ami valószínűleg olyan helyen fog meglátszani, ahol nem szeretnéd. Ha csak annyit eszel amennyi éppen elég, akkor azt energiaként fogja hasznosítani a tested, nem raktározza el.

muzlicikk2.jpg ()Igyál sokat!

A máj az a szervünk, amelyik kitisztítja a méreganyagokat a szervezetből, a zsírból pedig energiát állít elő. Ahhoz, hogy megfelelően működjön és végezhesse a dolgát, vízre van szüksége. Minden nap elegendő mennyiségű vizet kell meginnod – egyes szakértők szerint annyit, hogy a vizeleted színe halványsárga legyen. Legjobb, ha vizet, teát, vagy gyümölcslevet iszol, de arra mindenképpen figyelj oda, hogy ezek ne tartalmazzanak cukrot, vagy csak nagyon kis mennyiségben.

Fontosak a probiotikumok

A legújabb vizsgálatok szerint a belekben található jótékony hatású baktériumok segítik az emésztést, az anyagcserét, és a fogyást. Fogyassz naponta többször probiotikus joghurtot vagy kefirt. Ma már nagyon sokféle probiotikumot tartalmazó táplálék-kiegészítőt is lehet kapni a drogériákban és a gyógyszertárakban.

A csípős a legjobb barátod

Ha csípőset eszel és izzadni kezdesz, akkor mindig arra gondolj, hogy ez bizony nagyon jót tesz. Vizsgálatok szerint a csípős fűszerekkel ízesített ételek fogyasztása után fél órán keresztül kétszer nagyobb az energiafelhasználás, a test felmelegedésének köszönhetően. Naponta néhány alkalommal tegyél egy csipet csípős paprikát vagy cayenne borsot az ételbe. Nem csak az anyagcserét gyorsítja, hanem segíti a zsírégetést is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X