Főoldal > DIÉTA > 5 tuti tipp, hogyan tartsd a súlyod a hétköznapokon

5 tuti tipp, hogyan tartsd a súlyod a hétköznapokon

alvásétkezéskalóriakalóriabevitelsúlytartás
0

Írta: and

1. Számold a kalóriákat! Bár nem szeretjük, mégis, ha tudni akarod, hogy egy nap mennyi energiát vittél be, elengedhetetlen egy kis matematika. Nem ördöngösség, jegyezd fel az ételek kalóriaértékét, amit aznap elfogyasztottál, mondjuk a telefonodba, és a nap végén add össze őket, így pontos képet fogsz kapni arról, hogy ideális mennyiséget fogyasztottál-e el, vagy kicsit […]

1. Számold a kalóriákat!

Bár nem szeretjük, mégis, ha tudni akarod, hogy egy nap mennyi energiát vittél be, elengedhetetlen egy kis matematika. Nem ördöngösség, jegyezd fel az ételek kalóriaértékét, amit aznap elfogyasztottál, mondjuk a telefonodba, és a nap végén add össze őket, így pontos képet fogsz kapni arról, hogy ideális mennyiséget fogyasztottál-e el, vagy kicsit túllőttél a célon.

2. Vidd magaddal az ebéded!

A munkahelyi étkezde kínálata láttán sokszor elcsábulunk. Egy kis leves, rántott sajt, somlói galuska, és máris jóval több kalóriát fogyasztottunk el, mint amennyit szerettünk volna. A megoldás: hozd magaddal az ebédet a munkahelyedre. Ezt gondosan ki tudod porciózni magadnak, így nem esel abba a hibába, hogy túleszed magad.

3. Vezess kajanaplót!

Ezt a trükköt már többször is ajánlottuk. Ha becsületesen vezeted, és mindent gondosan feljegyzel a reggeli müzlitől az esti narancsléig, a nap végén tisztában leszel azzal, hogy egy nap általában mennyi kalóriát viszel be a szervezetedbe, és ha soknak találod, akkor azt is fogod látni, hol érdemes kicsit visszafognod magad. A kajanapló segít tartani a kontrollt, így jóval hatékonyabban tudsz fogyni, mintha a megérzéseidre hagyatkoznál.

hetkoznap2.jpg ()


4. Aludj eleget!

A túl kevés alvás hizlal, bármilyen kellemetlen is ezzel szembesülni. Ugyanis ilyenkor olyan hormonok termelődnek a szervezetedben, melyek azt üzenik az agyadnak, hogy ideje valamit csipegetni, és a munkával töltött éjszakákat is könnyebb egy kis nassal elviselni. Bármennyire is nehéz otthagyni az íróasztalt, legalább hét órát szánj alvásra. Már csak az alakod miatt is.

5. Egyél friss ételeket!

Bár nehezen megoldható a rohanó életmód mellett, ha teheted, mindig fogyassz friss zöldségeket, gyümölcsöket. Nyáron szerencsére ezek könnyebben beszerezhetők, hiszen a zöldségesek dugig vannak finomságokkal. A kicsattanóan friss gyümölcsök látványa és íze könnyen elcsábít, így kevésbé fogod kívánni a zsíros kosztot vagy éppen a csokis kekszet, így a fogyás is sokkal könnyebben fog menni.

Epilálás – 8 tévhit, amit el kell oszlatnunk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X